killgrill Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Witam, jako Świeżak na forum oraz na Maruderze mam pytanko. Mam zamiar wymienić sprzęgło, jakiej firmy będą najlepsze? Gdyż na pewnej stronce są dwie firmy a różnica cenowa to 100 złociszy. Owe strony z tarczami: http://www.select-shop.pl/tarcze-sprzeglow...uki-p-9095.html oraz http://www.select-shop.pl/tarcze-sprzeglow...703r-p-667.html Pozdrawiam Tomek :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skov Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Witam, jako Świeżak na forum oraz na Maruderze mam pytanko. Mam zamiar wymienić sprzęgło, jakiej firmy będą najlepsze? Gdyż na pewnej stronce są dwie firmy a różnica cenowa to 100 złociszy. Owe strony z tarczami: http://www.select-shop.pl/tarcze-sprzeglow...uki-p-9095.html oraz http://www.select-shop.pl/tarcze-sprzeglow...703r-p-667.html Pozdrawiam Tomek :flesje: a czemu musisz wymienić tarcze? Częstym problem są tylko sprężynki sprzęgłowe które wymienia się na inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killgrill Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 a czemu musisz wymienić tarcze? Częstym problem są tylko sprężynki sprzęgłowe które wymienia się na inne. Witam. Silnik wchodzi na obroty a przyspieszenia brak, śruby do regulacji są wkręcone na maxa (przy dźwigni oraz przy silniku) Panowie, macie morze serwisówke do marudera po polskiemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Nie ma i nie bedzie serwisówek po polsku,chyba że sobie sam przetłumaczysz. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertso444 Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Witam. Silnik wchodzi na obroty a przyspieszenia brak, śruby do regulacji są wkręcone na maxa (przy dźwigni oraz przy silniku) Panowie, macie morze serwisówke do marudera po polskiemu? Poprostu może linka nie taka albo była już zarabiana po zerwaniu się przy dzwigience przy silniku ja raz zarabiałem jak mi zerwała a drugim razem już wymieniałem cały wkład w pancerzu na dłuższy zacznij od linki jak nie pomoże to sprężynki a na końcu dopiero sprzęgło Serwisówki są po polsku ja taką posiadam daj maila to ci wyślę Panowie an jam pytanko odnośnie stukania blaszek przy tłumikach u mnie jak odpalam cicho za moment słychać brzęczenie blaszek tylko jakiś czas jak już rozgrzeje się tłumik to znowu ucicha w szędzie patrzyłeł wyjmowałem kolanko pomiędzy blaszki gdzie mogło by się stykać pakowałem paski azbestowe upchnołem chyba w wszystkie otwory i nic zna może ktoś ten punkt ktury mugłby za to odpowiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skov Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Poprostu może linka nie taka albo była już zarabiana po zerwaniu się przy dzwigience przy silniku ja raz zarabiałem jak mi zerwała a drugim razem już wymieniałem cały wkład w pancerzu na dłuższy zacznij od linki jak nie pomoże to sprężynki a na końcu dopiero sprzęgło Serwisówki są po polsku ja taką posiadam daj maila to ci wyślę Panowie an jam pytanko odnośnie stukania blaszek przy tłumikach u mnie jak odpalam cicho za moment słychać brzęczenie blaszek tylko jakiś czas jak już rozgrzeje się tłumik to znowu ucicha w szędzie patrzyłeł wyjmowałem kolanko pomiędzy blaszki gdzie mogło by się stykać pakowałem paski azbestowe upchnołem chyba w wszystkie otwory i nic zna może ktoś ten punkt ktury mugłby za to odpowiadać masz serwisówkę a nie instrukcję obsługi po polsku?? Ostatnio zabrałem się za brzęczenie tłumika. U mnie była to blaszka (osłonka) rurki która łączy oba tłumiki. Spaw odpadł i skręciłem na małe śrubki i jest cicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz_iz Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Serwisówki są po polsku ja taką posiadam daj maila to ci wyślę Jeśli możliwe to ja też poprosze serwisówke po polsku. [email protected] pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptaku Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 (edytowane) [...] Serwisówki są po polsku ja taką posiadam daj maila to ci wyślę Panowie an jam pytanko odnośnie stukania blaszek przy tłumikach u mnie jak odpalam cicho za moment słychać brzęczenie blaszek tylko jakiś czas jak już rozgrzeje się tłumik to znowu ucicha w szędzie patrzyłeł wyjmowałem kolanko pomiędzy blaszki gdzie mogło by się stykać pakowałem paski azbestowe upchnołem chyba w wszystkie otwory i nic zna może ktoś ten punkt ktury mugłby za to odpowiadać Po polsku to raczej instrukcja obsługi. Jeśli chodzi o brzęczenie blaszek przy tłumikach - u mnie brzęczała ta osłonka na rurze z przedniego cylindra, która jest na wysokości podnóżka kierowcy - chroni but kierowcy przed stopieniem. Edytowane 13 Sierpnia 2010 przez Ptaku Cytuj VZ800 => ZR-7http://www.forum.zr-7.plhttp://www.bikepics.com/members/ptok/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killgrill Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Poprostu może linka nie taka albo była już zarabiana po zerwaniu się przy dzwigience przy silniku ja raz zarabiałem jak mi zerwała a drugim razem już wymieniałem cały wkład w pancerzu na dłuższy zacznij od linki jak nie pomoże to sprężynki a na końcu dopiero sprzęgło Serwisówki są po polsku ja taką posiadam daj maila to ci wyślę Panowie an jam pytanko odnośnie stukania blaszek przy tłumikach u mnie jak odpalam cicho za moment słychać brzęczenie blaszek tylko jakiś czas jak już rozgrzeje się tłumik to znowu ucicha w szędzie patrzyłeł wyjmowałem kolanko pomiędzy blaszki gdzie mogło by się stykać pakowałem paski azbestowe upchnołem chyba w wszystkie otwory i nic zna może ktoś ten punkt ktury mugłby za to odpowiadać Linka jest ok sprawdze owe sprężynki i zobacze tarcze. Tylko wrazie co to które są lepsze tarcze? http://www.select-shop.pl/tarcze-sprzeglow...703r-p-667.html czy http://www.select-shop.pl/tarcze-sprzeglow...uki-p-9095.html mój mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuczek Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 u mnie też ślizgało się sprzęgło i koledzy powiedzieli mi żeby zmienić same sprężynki i pomogło teraz jest o.k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fizyk69 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Ja też poproszę serwisówę po polsku (nawet gdyby była instrukcją obsługi ;) [email protected] Mam pytanko jak i gdzie reguluje się zawieszenie? Szukałem i jakoś nie moge zlokalizować najlepiej zdjęcie, w serwisówce też nie widziałem. Jechałem dziś kawałek autostradką i przyznaje ze przelotówka 150km/h jest akceptowalna ale koleiny przy tej prędkości są mało fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Reguluje się tylko tylne zawieszenie.W dolnej części tylnych amortyzatorów.Zwróć uwagę żeby obydwa ustawić tak samo. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fizyk69 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Reguluje się tylko tylne zawieszenie.W dolnej części tylnych amortyzatorów.Zwróć uwagę żeby obydwa ustawić tak samo. No tak ale gdzie i czym pokręcić bo ja żadnej opcji nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Na dole każdego amora masz otwory,w nie wkładasz pręt i obracasz .Regulacja ta napina sprężynę. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fizyk69 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 (edytowane) No właśnie ale w tych otworach widzę okrągłe końcówki jakim kluczem to kurna przekręcić? Edytowane 15 Sierpnia 2010 przez fizyk69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi