kvos Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Po zdjęciu wydechu zauważyłem jasny nalot w kanałach wylotowych i kolektorach. Wyczytałem tutaj, że jasny nalot na świecy oznacza ubogą mieszankę. To samo jest z nalotem w kolekrorach? Śruby regulacji mam wykręcone na 1,7 obrotów. WYKRĘCANIE WZBOGACA CZY ZUBAŻA MIESZANKĘ (gaźniki Mikuni)??? I drugi problem.Gdy wbiję pierwszy bieg słychać szeleszcznie (przy wciśniętym sprzęgle). To jest normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajo Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) Po zdjęciu wydechu zauważyłem jasny nalot w kanałach wylotowych i kolektorach. Wyczytałem tutaj, że jasny nalot na świecy oznacza ubogą mieszankę. To samo jest z nalotem w kolekrorach? Śruby regulacji mam wykręcone na 1,7 obrotów. WYKRĘCANIE WZBOGACA CZY ZUBAŻA MIESZANKĘ (gaźniki Mikuni)??? I drugi problem.Gdy wbiję pierwszy bieg słychać szeleszcznie (przy wciśniętym sprzęgle). To jest normalne?Więc spróbuj wyregulować mieszankę. To czy wykręcanie wzbogaca czy zuboża mieszankę zależy od gaźnika. Napisz jaki masz dokładnie typ gaźnika to może ktoś będzie wiedział. Edytowane 27 Czerwca 2007 przez Bajo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twizzter Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Powinny siedzieć Mikuni BTS36SS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajo Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Tak w ogóle to masz nalot tylko na kolektorach czy na świecach też? Jak nie sprawdzałeś świec, a tylko nalot na kolektorach to wykręć świece i sprawdź ich stan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvos Opublikowano 27 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Tak w ogóle to masz nalot tylko na kolektorach czy na świecach też? Jak nie sprawdzałeś świec, a tylko nalot na kolektorach to wykręć świece i sprawdź ich stan. Obecne świece są nowe, mają przebieg 200km. Na samej porcelance nie widzę żadnego nalotu, elektrody są takie brązowawe. Wg niemieckiej książki serwisowej gaźniki to Mikuni BTS36S, ale musiałbym je wyciągnąć aby się upewnić, bo nie widzę z zewnątrz żadnych oznaczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Nalot wewnątrz kolanek koloru popiołu z papierosa jest całkowicie naturalny.Nie zmieniaj regulacji gaźników. Jak masz czas to podjedź i zmierzymy temperaturę kolanek wydechu. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvos Opublikowano 27 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Nalot wewnątrz kolanek koloru popiołu z papierosa jest całkowicie naturalny.Nie zmieniaj regulacji gaźników. Jak masz czas to podjedź i zmierzymy temperaturę kolanek wydechu.Mógłbym przyjechać w przyszłym tygodniu, bo narazie mam miche olejową zdjętą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Umyj ją dobrze i poskładaj sprzęta.Przed wyjazdem zadzwoń. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Piotrze a tak z ciekawosci zapytam - jak sie mierzy (i czym ) temp kolanek ?? Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Jest takie ciekawe urządzenie zwane PIROMETREM!Takie duże temperatury mierzy dosyć dokładnie! :) Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi