jwolansk Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 hej, moze ktos z was wymienial amortyzator tyl w gs 500? w serwisie autoryzowanym krzyknal mi 1300zl :/ moze pasuje tam cos od innego modelu? a moze jakis innej firmy? dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-Kamikaze Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) witam! uważam, że powinieneś najpierw podać rocznik tego GS500 , a poza tym na jakiej podstawie chcesz go wymieniać, napisz jakie są objawy jego niesprawnościw moim GS500E z 92r amorek jak najbardziej sprawny, rzadko się spotyka żeby trzeba było wymieniać jak już jesteś do tego zmuszony to na twoim miejscu szukał bym używanego w dobrym stanie z wyższego rocznika - części do GS500 jest na rynku masa , także nie ma z tym problemu , a wątpie żeby ktoś w motorku wartym np. 5tys zł wymieniał amorek za 1300zł :icon_biggrin:używany dostaniesz koło 100zł z tego co słyszałem to niektórzy wstawiają amorek z tyłu od starego (do 97r) Suzuki GSXF, który pewnie pasuje - ale nie praktykowałem tego więc musi ktoś to potwierdzić kto to zmieniał Edytowane 26 Czerwca 2007 przez Pablo-Kamikaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwolansk Opublikowano 26 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 witam! uważam, że powinieneś najpierw podać rocznik tego GS500 , a poza tym na jakiej podstawie chcesz go wymieniać, napisz jakie są objawy jego niesprawnościw moim GS500E z 92r amorek jak najbardziej sprawny, rzadko się spotyka żeby trzeba było wymieniać jesto to gs500e z 2002, objawy sa takie, ze nie tlumi wybojow po prostu, nawet przy docisnieciu go reka, nie czuc tlumienia odbicia, po przejechaniu przez kazdy dolek buja kilka razy zanim przestanie.identyczny amor byl montowany w nich od 93 roku, nie wiem czym sie rozni ten sprzed 'modernizacji' myslalem o uzywanym, ale ciezko raczej jego stan okreslic na sucho :/ z tego co słyszałem to niektórzy wstawiają amorek z tyłu od starego (do 97r) Suzuki GSXF, który pewnie pasuje - ale nie praktykowałem tego więc musi ktoś to potwierdzić kto to zmieniał wlasnie, moze ktos sie wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Jeśli chodzi o wymianę tylnego amortyzatora na taki z innego motocykla to polecam przeczytać tekst pod poniższym linkiemhttp://pantablo500.tripod.com/id12.htmlCała strona http://pantablo500.tripod.com/index.html jest poświęcona modyfikacjom w GS500E Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Sorry ze sie wcinam ale mam podobny problem tylko z innym moto. Czy ktos wie czy do yamahy xj 600 diversion podejdzie amor z innego motocykla? Moze od fazera? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-Kamikaze Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) sprawdź jeszcze jak masz ustwionego amora bo można go regulować od dołu masz pierścień z nacięciętymi otworkami, który możesz obrócić zmieniając jego charakterystykę, może masz ustawiony źle i dlatego masz miękki, u mnie zakres ma 5 stopni regulacji swoją droga to aż nie chce się wierzyć, że przy takim roczniku amorek mógłby nawalić , bo przecież przebieg tez pewnie mały koło 25tys km Edytowane 26 Czerwca 2007 przez Pablo-Kamikaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwolansk Opublikowano 26 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Jeśli chodzi o wymianę tylnego amortyzatora na taki z innego motocykla to polecam przeczytać tekst pod poniższym linkiemhttp://pantablo500.tripod.com/id12.htmlCała strona http://pantablo500.tripod.com/index.html jest poświęcona modyfikacjom w GS500E hej, dzieki!! swietna strona ;] sprawdź jeszcze jak masz ustwionego amora bo można go regulować od dołu masz pierścień z nacięciętymi otworkami, który możesz obrócić zmieniając jego charakterystykę, może masz ustawiony źle i dlatego masz miękki, u mnie zakres ma 5 stopni regulacji regulacja jest tylko naprezenia wstepnego, nie ma to zwiazku z tlumieniem niestety swoją droga to aż nie chce się wierzyć, że przy takim roczniku amorek mógłby nawalić , bo przecież przebieg tez pewnie mały koło 25tys km przebieg ma ok 60tys.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 bedzie pasowac od gsxr750w :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi