Skocz do zawartości

Od jakich moto zaczynaliście?

czaki38
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Trochę sprzętu było takich co jakoś nie pozostawiły wspomnień to nawet nie umieszczam na wykazie

1. ROMET SPORT (dwa lata przyklejałem dzioba do szyby wystawowej i podziwiałem go w końcu zamordowałem świnkę skarbonkę i był mój w 1980 roku kosztował 6400 zł)

2. JANEK

3. CZ-350

4. JAWA

5. JAWA

6. PANONIA

7. DRAG STAR 650

8. INTRUDER VL1500 :crossy:

Pozdrawiam

Historia w siodle zaczeła się od minipierdzipedów, o pojemności do 50, notorycznie ujeżdżanych przy okazji wizyt z rodzicami w Krynicy Morskiej :cool:

Pierwszym motocyklem zaś była MZ ETZ251e, zakupiona w dniu odbioru prawa jazdy :crossy:

... ze mną było tak: tata na półmetek kupił jawę 350 ts (ale, ku.wa "szik" zapodawałem :icon_twisted: ), potem zacząłem dłubać i, aby było co robić, zamieniłem jawę na junaka i tak zaczął się mój motocyklizm. junaków przerobiłem z siedem (piszę tylko o swoich), później zakupiłem niedokończonego "zapora" (i tak już zostało :bigrazz: - jak będę stary to sobie traję zrobię), później znowu parę junaków ... nową erę rozpocząłem na vn 800A, później vn 1500, a teraz vn 1600 - jest boski...

... a znając życie - skończę na HD - AMEN !

Pierwsze ujeżdżane moto to Jawa 50. Trochę zrobiłem z niej custom:) bo kasy na coś innego było brak. Ale "choroba" motocyklowa zaczęła się za sprawą mojego sąsiada, który bawił się renowacją pięknych, starych maszyn. Sam jeździł odpicowanym NSU - chałas robił tak niemiłosierny, że z baaardzo daleka było wiadomo że nadjeżdża:) ech ten sound... Ludziska na takich maszynach przyjeżdzali, że godzinami można było patrzeć... i tylko marzyć:biggrin: Teraz czas spełnić marzenia i dosiąść coś konkretnego. Jak na początek Yamaha Drag Star 650 classic... wkrótce :)

• 2 tygodnie później...

:clap: Cóż za zbieg okoliczności... Czy każdy posiadacz VNa 2000 zaczynał na Romecie??? W moim przypadku był to "Romet" w wersji "MOTORYNKA"!!! Niesamowicie wypaśna-zielona..., miała długi fotel w oryginale!!! Super sprawa-można było brać pasażera :crossy: ...Nówka "1-ka"z GS-owskiego sklepu "żelaznego"...pamiętacie takie sklepy? Motorynka ;) była zielona jak Ninja, alusy, biegi w kierownicy (lipa)...ale "achom" i "ochom" nie było końca...a pod szkołą (podstawową) :eek: kumple i płeć piękna szczali w gacie!!! W pierwszych dniach (tygodniach) jeździłem od rana (przed szkołą-lekcjami) do późnego wieczora (codziennie zjebka od rodziców...-Bo nie wiemy czy żyjesz..?!...cholero...)...i tak KOCHAM WAS RODZICE :) -POEZJA!!! Nie poddawałem się!!! Powoli docierało do mnie że DDR-SIMSON jest o niebo lepszy...i może być to np: S51 w "czterech biegach"-...dostał mi się S51"B" w czterech biegach, czerwony, nówka "1-ka"...oczywiście z GS-owskiego sklepu...i znowu KOCHANI RODZICE... ;) !!!

Widać taka tradycja i tak już zostało...-tata miał wcześniej parę moto-...pamiętam jak woził mamę i mnie na Jawie. Bracia mieli WSKę-też na niej jeździłem... Ta przygoda trwa do dziś bez specjalnych przerw...tylko GS-owskie sklepy jakby jakieś inne...ale to już inna bajka.

Obecnie VN 2000...daje rade :lalag:

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=8c8707e31d34ce04

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=81fff52da821e25e

...rower tylko okazyjnie... :cool: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=b1fc88ac944489f3

ADAM - BMW 1300 GT

Niestey niewszyscy posiadacze VN 2000 zaczynali od Rometa ja zaczynalem od niebieskiego Komarka ;) jeszcze takiego z pedalami ktorego podbieralem dziadkowi na wakacjach potem a moze i wczesniej sluzbowa Emka ojca :) a potem juz wlasne jak w podpisie ;)