skorpionkosmos Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Witam najwazniejsze to abym dobrze opisal objawy wtedy dostane dobra odpowiedz :lapad:Motorek yamaha ybr 125 przy niekturych predkosciach nagle kierownica wpada w rezonans poruszajac sie w dol i w gore na oko w oscylacji 1-1,5cm. co to moze byc? Możliwe ze reszta motoru tez drzy ale niejestem zabardzo stanie tego stwiedzic czy to z kierownicy przenosza sie drgania czy calu motorek rezonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Może po prostu niewyważone koło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek-fighter Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 --kiepska droga:p ?- coś z oponą?-wyj**ane łożyska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 silnik jednocylindrowy generuje spore drgania wiec moze poprostu ten typ tak ma ale pewien nie jestem a wczesniej tez tak bylo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarczi Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 zaloz specjalne odwazniki na koncowki kierownicy i drgania powinny ustac pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer23 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 ja latałem bez odwaznikoow w gsxr750 przez dwa sezony i niemiałem zadnych drgan ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Bo gsxr nie ma jednocylindrowego silnika i nie waży 100kg, żeby silnik dał radę wibrzyć całym motocyklem... ybr jako singiel w lekkiej ramie musi wibrzyć.. można tylko próbować to leczyć tak jak już było napisane.. obciążniki na kierownicę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi