colahondax11 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Na szczęście na polisę czekałem tylko jeden dzień roboczy (w sumie dwa dni), ale chyba łatwo możecie sobie wyobrazić, co oznacza dla człowieka spragnionego jazdy przebieranie nóżkami w miejscu przez dzień czy dwa, podczas gdy motocykl nęcąco uśmiecha się zza salonowej szyby. Czas dłuży się niemiłosiernie. :smile: Ja bym na glowe dostal,nie ubezpieczylem motocykla a juz smigalem,nie potrafie sie powstrzymac,jeden dzien albo dwa toc to wiecznosc... na moj motocykl 1137cc 2000rok. OC 136zl + 306zl NW(na kwote 100.000) i pani proponowala mi AC za 2200zl. jakos nie najgorzej a znizek nie mam udokumentowanych wogole. Cytuj Pasji nie zmienię, bo jak to zrobić, gdy słyszę w sercu sportowy motocykl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trauma Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Pewnie zaraz wyśmiejecie mnie etc. Ale mam pytanie. Ja dopiero stawiam 1 kroki w ubezpieczeniach itp. Wiec pytanie: Wymieniacie te kwoty za AC 2200, 1400 itp. Czy to znacze jeśli chcę sobie ubezpieczy moto to muszę zapłacić taką kwotę raz na rok? 2 Pytanie czy AC obejmuje np. szlif itp. ? Czy to zależy w jakim zakładzie się ubezpiecza? poroszę o wyrozumiałość i nie potępianie ;d.. Bo każdy kiedyś zaczynał ;s :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Dokładnie, kwoty 1400 itp to składka na rok, mozna płacic w ratach. Czy od szlifa zalezy od pakietu i firmy. Ja osobiście mam pełen pakiet, własnie po to że w razie szlifa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trauma Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 dzięki za rzeczową odpowiedź, Szerokości :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturszczecin Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Jak w temacie. Czekam na Wasze sugestie i rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1981 Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Jeśli cały pakiet to na bank nie w jakichś wynalazkach nowopowstałych tylko w renomowanych agencjach żeby w razie nie daj Boże coś z Twojej winy nie było problemu z wyciągnięciem kasy. Najlepiej gdyby wypowiedziały się osoby, które miały nieprzyjemność takiego zdarzenia i mają doświadczenie z konkretnymi ubezpieczycielami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturszczecin Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 No ok... Też wychodzę z takiego założenia. Tylko w PZU krzykneli mi 4.900 za pełny pakiet przy wartości moto 25000. ,,Trochę" za dużo jak na moją kieszeń... Dlatego może ktoś zna ceny u innych ubezpieczycieli. Wykonałem parę telefonów i wychodzi na to, że każdy sobie rzepkę skrobie. Jeden nie uznaje zniżek za samochód, drugi co innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 AC to najlepiej wychodzi obecnie w Allianz.Tylko mają zwyżke 40% za wiek kierowcy poniżej 29 lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalarek Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Nie bądź leń, :tongue: sam sobie oblicz składkę: Kalkulator Allianz. Musisz znać wartość motocykla. W Allianz przechodzą zniżki z samochodu na moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rachub48 Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 (edytowane) można gdzieś dostać ubezpieczenie motocykla tylko przeciw kradzieży :icon_question: Edytowane 9 Marca 2011 przez rachub48 Cytuj Jawa Robby 50 ==> Yamaha XT 600E ==> Honda CB 900F Hornet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarko2 Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Nie bądź leń, :tongue: sam sobie oblicz składkę: Kalkulator Allianz. Musisz znać wartość motocykla. W Allianz przechodzą zniżki z samochodu na moto. Witam! Tylko niestety ten kalkulatorwylicza składkę z 10% udziałemwłasnym w kradzieży z miejscniestrzeżonych. Jeśli moto zostanie "wypożyczone"np. z ulicy, to właścicieldostanie 90% wartości pojazduz dnia kradzieży. Składka za normalne ubezpieczeniejest o 10% wyższa. Piszę "normalne", bo za pełneubezpieczenie uważam acz opcją zachowania wartościrynkowej oraz rozszerzonymassistance, który działateż pod domem (a niepowyżej 30 km od miejscazamieszkania). W Allianz nie można ubezpieczyćpojazdu wyłącznie od kradzieży. Pozdrawiam Jarek----------------------------------------------------ac na motocykle -> www-moto-ac.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
black_bad_boy Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Witamdziś dokonałem ubezpieczenia AC w Allianz w Legionowie skorzystałem z opcji II rat I składka 2062zł II składka za 6 miesięcy 1374zł różnica w płatności całej składki a składkami ratalnymi wychodziła około 100zł w PZU składka roczna wyliczona była na 4850zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butterfly Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Mam AC i OC w Hestii calość wychodzi ok 2000zł,jeżeli ktoś chce kradzieżówke to dodatkowo ok 1000zł. Cytuj Kobiety z natury są aniołami, ale kiedy połamie im się skrzydła przychodzi im latać na miotle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
black_bad_boy Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 hmmmm pierwszy raz słyszę że Hestia ubezpiecza AC na moto :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Candlekeep Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 A ja dwa słowa o ubezpieczeniu w PZU. Nie wiem, jak to jest teraz w innych firmach, ale PZU do ubezpieczenia AC wymaga jednego zabezpieczenia antykradzieżowego, przy czym standardowa blokada kierownicy nie jest w ten sposób traktowana. Musi być inne, dodatkowe zabezpieczenie. Od jakiegoś czasu (inaczej, niż w latach ubiegłych) nie ma już jednak czegoś takiego, jak "lista PZU" określająca, jakiej marki zabezpieczenia to być powinny i w jakim warsztacie są montowane. Musi to być zabezpieczenie z atestem, a serwis montujący musi się profesjonalnie trudnić takim montażem - i to wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi