Cziken Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Siema Kupiłem skuter formy YukiMoto. Skuter ma 2 dni przejechane 40km i zastanawia mnie fakt, ze on wyciaga juz bez problemu 55-60km/h. Kumpel mówił że jak on kupował nowy z tej samej firmy ale inny model to max 40 jechal wiecej nie umiał.Bo był przed dotarciem Stad pojawia sie moje pytanie czy moge tyle jezdzic czy mam jezdzic wolniej? Kumpel twierdzi ze jadac tyle moge zajechac skuterek. Prosze o fachowa pomoc :icon_eek: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśl@k Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Dotarcie polega na tym zeby nie katować ciagle silnika maksylnymi obrotami, także nie jeździj ciagle z gazem odkręconym na maksa. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cziken Opublikowano 22 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Czyli ze moge jezdzic te 60 ale nie cały czas? Ok rozumie czesto jak jade z gorki to puiszczam gaz i jedzie ;p A co do katowania silnika czy jak wezne trzymam lekko gaz a obroty ida w gore to to jest katowanie? Czy tylko jak gaz jest na maxa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 tak jak pisze kolega u gory dotarcie polega na nie katowaniu motorku i na tym abyl tlok ulozyl sie do cylindra. na dotarciu motorek jest mocniejszy niz potem wiec nie wiem czemu sie dziwisz ze teraz leci 60 km/h. Potem bedzie tak samo albo ewentualnie gorzej jak zle dotrzesz, bo po dotarciu moc mu nie wzrosnie. dobrze by bylo jak bys zrobil ten 1000 km predkoscia 40/45 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Należy jeszcze dodać, żeby nie obciążać silnika. Obchodź się delikatnie z gazem, pomału przyspieszaj. Nie to, że odkręcasz do końca i czekasz aż osiągnie daną prędkość. Silnik ma chodzić lekko, nie bierz pasażera na dotarciu. No i nie jeźdź jeszcze ciągle na równym gazie, popuszczaj, zwolnij, przyspiesz delikatnie. Chodzi o to, żeby docierać w całym zakresie obrotowym :banghead: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 (edytowane) Kupiłem skuter formy YukiMoto.w tym momencie temat powinien byc zamkniety heheh, zartuje:PP tak jak pisze kolega u gory dotarcie polega na nie katowaniu motorku i na tym abyl tlok ulozyl sie do cylindra. na dotarciu motorek jest mocniejszy niz potem wiec nie wiem czemu sie dziwisz ze teraz leci 60 km/h. Potem bedzie tak samo albo ewentualnie gorzej jak zle dotrzesz, bo po dotarciu moc mu nie wzrosnie. dobrze by bylo jak bys zrobil ten 1000 km predkoscia 40/45 km/h.wg. mnie po dobrym "dotarciu" motorek jezdzi lepiej niz jak jest"na dotarciu" zanim to wszystko sie ulozy i bedzie krecil tak jak ma krecic Edytowane 22 Czerwca 2007 przez Jimmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cziken Opublikowano 22 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 w tym momencie temat powinien byc zamkniety Nie rozumie czy skuter tej firmy jest jakis zły?? :biggrin: To juz wiem jak mam jezdzic mam nadzieje ze te 20km z kolega co zrobilem jadac we 2 to jakos na tym nie zaważy ;p Juz we 2 nie bede jezdził sorki za Off-Top ale czy zeby jezdzic we 2 kierowca musi miec 18lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 (edytowane) jesli jest to dluga gorka to nie odpuszczaj mu gazu bo nie bedize dostawal odpowiedniej dawki oleju i przez to mozesz go przytrzec wiec jesli jedziesz z gorki to trzymaj ten gaz albo poprostu odpuszczasz i czasem dajesz go na maxa zeby dozownik podal mu olej. Docierajac jezdzij te 40km/h i pamietaj nie pozwol mu sie przegrzac Edytowane 22 Czerwca 2007 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cziken Opublikowano 22 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Docierajac jezdzij te 40km/h i pamietaj nie pozwol mu sie przegrzac No chyba to dzisiaj zrobilem bo przejechalem spokojnie 60km ale cos mi sie wydaje ze przegrzał sie mocno ale mam nadzieje ze nie Objawy skutera: Zaraz po starcie bez dotkniecia manetki gazu obroty wynosiły 3000 [wczesniej 1000 i trzeba było przygazowac]Bez dotkniecia manetki powoli ruszał ale powoli.Obroty na dłuzszej prostej przy wiekszym gazie dochodzily do 4500 a wczesniej max 4000 Prosze zeby to były normalne objawy a nie przegrzanie ew. zeby to nie była moja wina zeby mi sie nie rozwalił i żeby tak było zawsze...;p Plz o szybka odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayfox Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Dozownik jest także sterowany obrotami, więc zawsze dawka oleju jest, ale nie rób tak 1.docierasz go 2. nazywa sie YukiMoto.:P Trochę dziwne jak na mój gust, żeby po przegrzaniu silnika ,,urosły" obroty, zobacz czy może jakaś linka gdzieś się nie zahaczyła. Czy skuter tej marki jest jakiś zły? Za dobry to przypuszczam nie jest. Zwłaszcza jeżeli jest ,,made in china". Ile za niego zapłaciłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cziken Opublikowano 22 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Dozownik jest także sterowany obrotami, więc zawsze dawka oleju jest, ale nie rób tak 1.docierasz go 2. nazywa sie YukiMoto.:flesje: Trochę dziwne jak na mój gust, żeby po przegrzaniu silnika ,,urosły" obroty, zobacz czy może jakaś linka gdzieś się nie zahaczyła. Czy skuter tej marki jest jakiś zły? Za dobry to przypuszczam nie jest. Zwłaszcza jeżeli jest ,,made in china". Ile za niego zapłaciłeś? 4000 zł :P hmm poszukam jak jutro tez tak bedzie startowal to zadzwonie tam i sie spytam co jest grane ;) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśl@k Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Nie potrzebnei to napisałeś bo zaraz stado ludzi ci napisze: "trzeba było brać coś zachodniego!! " :P Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cziken Opublikowano 23 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Mi ten skuterek odpowiada! A u nas lepszego nie znajdziesz chyba ze na Allegro albo u Szpile ale on ma po 7000 a nie miałem tyle! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Za ta kase kupił bys cos markowego... Daje ci 5 tysiecy nim nawiniesz... u nas Łoś sie rozkurwil po 2.5 tysiacach Wilga po 4tysLinhay Yamaha zaczyna sie rozukrwiac po niecalych 2 tysiacach... plastików juz prawie nima :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśl@k Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 1:0 dla mnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi