BU?KA Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Czy ZETOR nadaje się na pierwszy ciągnik ??? Ludzie dajcie sobie siana z tymi pytaniami ... Proszę !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 ja sie przyznam ze sam zalozylem podobny temat tylko po to by ludzie z doswiadczeniem poradzili mi czy sobie poradze. Gdy mia napisali ze nie to sobie odpuscilem i juz mam na oku inny motor. Co nie znaczy ze zapomnialem o mojej wymarzonej 600-tce. Jednak doszedlem do wniosku ze zycie i przyjemnosc z jazdy jest wazniejsza od szpanu i ladnego motoru, tym bardziej ze predzej czy pozniej (mam nadzieje) bede ten motor mial. Wiec mowie Ci chlopie zastanow sie.a takie gadanie , zeby przekonac sie o swoich mozliwosciach musialbys sprobowac a nie pytac kogos na forum o to czy dasz rade :bigrazz: :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagly Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Marcin1sport uwierz bardziej doświadczonym kolegom i pomyśl racjonalnie. Moje zapędy zawsze studziła ta strona http://home1.gte.net/res0ak9f/bike.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 przesada , to juz wole nie myslec jakbym byl potraktowany tutaj gdybym napisal topic ze chce kupic na "I" moto Ducati 748/749 ( i tak zrobic zamierzam ) . Bez obrazy kolego , widac troche ze emocjonalnie moze i nie dorosles do tego moto , ostudz zapal i bedzie dobrze , kupisz co bedziesz chcial i mysle ze powoli dasz rade z fazerkiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xj 600 n Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 przesada , to juz wole nie myslec jakbym byl potraktowany tutaj gdybym napisal topic ze chce kupic na "I" moto Ducati 748/749 ( i tak zrobic zamierzam ) . Bez obrazy kolego , widac troche ze emocjonalnie moze i nie dorosles do tego moto , ostudz zapal i bedzie dobrze , kupisz co bedziesz chcial i mysle ze powoli dasz rade z fazerkiem . Pięknie, błekitny szlak się poszerzy.... :D :D :D Masz 17 lat i co pan świata z ciebie, bo kupisz sobie ducati? Jak wyjedziesz kiedyś na dłuższą wyprawę to poznasz co to znaczy "polskie drogi". ALe czy będziesz miał na tyle szcześcia, żeby opanować sprzęt? Nie wiem kto mnie przewiezie, a enduro raczej nie lubię. Niech nikt cię nie przewozi, podszkocz do salonu Yamahy i zapytaj o motocykl testowy i śmigaj!!!!! Tylko o jednym nikt nie napisał. Doświadczenie będziesz miał albo nie, ale wiedzy o polskich drogach na pewno nie. I to może kosztować cię wiele. Możesz zaczynać od maszyny 100 KM albo 34 KM, ale i tak na polskich drogach należy się znać. Przeczytaj sobie o wypadkach ludzi z forum. Wielu z nich latami śmiagało po drogach, a niestety spotkało ich nieszczęście. Teraz TY bez wiedzy wjedziesz na polskie dziurawe drogi, jak trafisz na koleine to masz pewną glębe albo nieprzespaną noc. Jak trafisz na dziurę to cie wyrzuci na bok, albo złapiesz stresa i będziesz jeżdził 60 km/h. Potem kilometry uciekną, a Ty poczujesz się pewny. I wtedy trafisz na jakiegoś gościa albo babę, która nie popatrzy w lusterko i jak prz...... Nie wiesz jak się jeżdzi na tych pieprzonych polskich drogach. Jak czasami człowiek unika wypadku tylko dzięki temu, że nie wierzył, że drogowcy uprzątneli z piasku drogę albo posprzatali z kamieni. Nie znasz dziur, kolein, złych znaków, złe wyprofilowanych zakrętów, studzienek kanalizacyjnych, kanałów, progów, mokrej nawierzchni, pasów dla pieszych. Wiesz, że kupujesz fazerkę i to jedyne czego obecnie jesteś pewny. Powodzenia. Będzie ci potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 jeszcze się brandzlujecie tym tematem? kto funduje maszynę? rodzice? pokaż im ten temat, niech sobie poczytają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukers Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 a takie gadanie , zeby przekonac sie o swoich mozliwosciach musialbys sprobowac a nie pytac kogos na forum o to czy dasz rade icon_eek.gif banghead.gif Nie no jak jestes taki bogaty zeby kupowac sobie motor za 20tys zeby sprobowac czy dasz rade to zycze powodzenia. Ja wole sie zapytac ludzi ktorzy sie znaja troche na tym. kto funduje maszynę? rodzice? pokaż im ten temat, niech sobie poczytają. To jest bardzo dobry pomysl. Moi juz dawno powiedzieli ze nic mi nie doloza do maszyny wiec sam musze zbierac :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 przesada , to juz wole nie myslec jakbym byl potraktowany tutaj gdybym napisal topic ze chce kupic na "I" moto Ducati 748/749 ( i tak zrobic zamierzam ) . Bez obrazy kolego , widac troche ze emocjonalnie moze i nie dorosles do tego moto , ostudz zapal i bedzie dobrze , kupisz co bedziesz chcial i mysle ze powoli dasz rade z fazerkiem . No, naprawde KOZAK jestes, ciekawe czy w ogole na takiej juz siedziales ???, o jezdzie nie wspomne :icon_rolleyes: Najlepiej od razu kup 1098 to staruszkowie nie straca kasy na wymianie moto z 749 bo po dwoch tygodniach na 100 % Ci sie znudzi, bo bedzie Ci mocy brakowalo. :lapad: :icon_mrgreen: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzyn Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Tylko o jednym nikt nie napisał. Doświadczenie będziesz miał albo nie, ale wiedzy o polskich drogach na pewno nie. I to może kosztować cię wiele. Możesz zaczynać od maszyny 100 KM albo 34 KM, ale i tak na polskich drogach należy się znać. Przeczytaj sobie o wypadkach ludzi z forum. Wielu z nich latami śmiagało po drogach, a niestety spotkało ich nieszczęście. Teraz TY bez wiedzy wjedziesz na polskie dziurawe drogi, jak trafisz na koleine to masz pewną glębe albo nieprzespaną noc. Jak trafisz na dziurę to cie wyrzuci na bok, albo złapiesz stresa i będziesz jeżdził 60 km/h. Potem kilometry uciekną, a Ty poczujesz się pewny. I wtedy trafisz na jakiegoś gościa albo babę, która nie popatrzy w lusterko i jak prz...... Nie wiesz jak się jeżdzi na tych pieprzonych polskich drogach. Jak czasami człowiek unika wypadku tylko dzięki temu, że nie wierzył, że drogowcy uprzątneli z piasku drogę albo posprzatali z kamieni. Nie znasz dziur, kolein, złych znaków, złe wyprofilowanych zakrętów, studzienek kanalizacyjnych, kanałów, progów, mokrej nawierzchni, pasów dla pieszych. Wiesz, że kupujesz fazerkę i to jedyne czego obecnie jesteś pewny. Powodzenia. Będzie ci potrzebne. ale to co napisales moze mu sie przytrafic takze na GSie lub skuterze i efekt bedzie ten sam (btw jesli chodzi o koleiny to FZ6 prowadzi sie swietnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazer72 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Ej, jak mu tak fajnie wróżymy to ja się zapisuję na regulator napięcia bo mi padł :) a jest między siedzeniem a zbiornikiem więc chyba przetrwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 (edytowane) haha smiech mam z was , zabic sie mozna na wszystkim , Bodzyn ma racje , nie mam zamiaru kupowac ochydnego nudnego gs'a badz innej japonszczyzny , od malego marze o ducati i to marzenie zamierzam spelnic i nie wplyna na mnie opinie forumowych napinaczy . Piszac tego posta wiedzialem jaka bedzie reakcja i nie mylilem sie - smiech na sali, jak stare dewoty, powiesz im ze radio maryja jest be i zaczyna sie nagonka . Sprzeta kupuje za swoja kase , ojciec powiedzial ze mi go zarejestruje i da na sprawdzenie sprzeta u mechanika , to tyle z jego "dokladki" z reszta nie bede sie tu nikomu tlumaczyl skad mam kase na moto :) Czyzby zazdrosc przemawiala? Jezdze na moto od dziecka , smigam na malym enduro od dluzszego czasu , po miescie jak i w terenie takze obycie na drodze mam . Wiadomo ze to 50tka ale mialem pare podbramkowych sytuacji . To jest moja sprawa na czym chce jezdzic i co mam w glowie , aha ks rider , siedzialem na obydwu i wyobraz sobie ze sie nawet przejechalem, na 749 tylko , niesamowite co? Edytowane 16 Czerwca 2007 przez aLLy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Paweł Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Piszesz, że to twoja sprawa, co masz w głowie... Byłaby tylko twoja, gdybyś jeździł po pustynii, a nie między ludźmi, których możesz skasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Jesliby tak myslec , nikt nie powinien wskakiwac na sprzet + 100 koni ... Wiadomo ze moje doswiadczenie jest niczym przy doswiadczeniu wiekszosci z was , ale od 2 lat jezdze po ulicach , mam obycie , no i jazda w terenie napewno wyrobila we mnie pare waznych odruchow . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xj 600 n Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 (edytowane) ale to co napisales moze mu sie przytrafic takze na GSie lub skuterze i efekt bedzie ten sam (btw jesli chodzi o koleiny to FZ6 prowadzi sie swietnie) Jasne, ale prawdopodobieństwo jest mniejsze. Niech świadczy o tym sposób ubezpiecznia przyjęty już w Polsce, im większy sprzęt i młody wiek tym większe ubezpiecznie, to nie bierze się z powietrza. Edytowane 16 Czerwca 2007 przez xj 600 n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 nie zawsze regula sprawdza sie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi