tomek 125 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 zapytam krótkoczy jazda bez tłumnika może jakoś negatywnie wpłynąć na stan silnika??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sydney Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) Zależy bo jak bedzie bez tłumika i kolektora może wpasć piasek i inny syf do cylindra, a poza tym stracisz na mocy, chyba że masz gruszke rozprężającą. Edytowane 11 Czerwca 2007 przez Sydney Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek 125 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 kolektor jest tylko podczas jazdy urwał sie uchwyt i odpadła ta ostatnia część(chyba katalizator) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sydney Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) No coś ty katalizator w 2T ?? poza tym jak jest kat to pierwszy i blisko cylindra, bo w nim się wypalają te wszystkie zanieczyszczenia. Poza tym w parze z katem chyba idzie sonda i te wszystkie pierdoły. na samym kolektorze stracisz moc, jest głośniej, a przyspawać tą część to chyba nie taki wielki problem co ?? Czy chodzi o tą mtx co masz w opisie ?? bo jak tak to ta ostania część to własnie tłumik i bez niego można jeździćtylko że kanapa ci sie może popalić, ja tak mialem u siebie w mtx 80 Edytowane 11 Czerwca 2007 przez Sydney Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 ta koncowka czyli tlumik mozesz bez tego jezdzic bez problemu tylko ludzi bedizesz wkurzal:P niestety ja musialem o 12 w nocy pojechac tak po brata. Ale jesli chodzi ci o ta czesc od cylindra czyli ta gruche to nie radze bez niej jezdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Kiedyś w DT po upadku odczepiła mi się końcówka od 'gruchy'. Nie dało rady jechać. 0 mocy. Myslałem, że coś się nagle z tłokiem stało. Naprawiłem i DT spowrotem odzyskała siły.Więc jak to jest?Czy bez końcówki da się jeździć? U mnie chyba nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek 125 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 chyba sie pomyliłem grucha jest w porządku tylko tłumnik odpadł wielkie dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 kszyhoo koncowka jest po to zeby oczyscic troche spaliny i zeby ciszej chodzil chodzi oczywiscie o 2T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 pikus 91 czy wiesz ze rególująć odległość końcówki od dyfuzora zmienia sie chrakterystyka silnika? jeśli nie to już wiesZ:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi