mleczyk Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Mam pytanieJak czyscielme dzis swoja maszyne (Honda Shadow VT600) to zauwazylem ze pod silnikiem jest plastikowy pojemnik, bialy - chyba od chlodnicy ale w nim nie ma zadnego plynu. Na pojemniku jest podzialka "min max"Czy tam powinna znajdowac sie jakas ciecz ? Co moge w takiej spraiwe zrobic. Czy mozna dolac plynu skoro nie wiem co tam jest (misznie plynow jest ok) ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiek Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 moze zbiorniczek wyrównawczy :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleczyk Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Mo moze ale czy w nim powinno byc cos jekiegos plynu skoro jest podzialka min max ? Narazie jest sucho i nie wiem co z tym fantem zrobic ?Martwie sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 wlej płyn miedzy min a max :icon_biggrin: jak będzie miał ochote to sobie pociągnie :icon_mrgreen: p.s. tak w ogóle to zmien cały płyn!! Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczors18 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 NO jak nie wiesz co powinno być w tym zbiorniczku to lepiej nic nie wlewaj, ale jeżeli to jednak to o czym myślimy to oczywiście trzeba dolać KONIECZNIE płynu do chłodnic aluminiowych, z tego co wiem (choć zdania są różne) płyny do chłodnicy mieszać można, ale większość osób nie miesza czerwonego z zielonym. Nie wiem czy motocykl masz nowy, czy już jakiś czas na nim śmigasz, bo może warto w ogóle wymienić cały płyn a nie tylko dolewać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczors18 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 (edytowane) przy temacie o chłodzeniu... poprzedni sezon jeżdziłem na wodzie... niekoniecznie destylowanej jak było trzeba dolać a nie było czasu kupić czystej... porażka ale...ten sezon zacząłem od wymiany płynów, zalałem borygo i... kurde moje kochanie się grzeje, płynu nie brakuje, w zbiorniczku max, temperatura niby nie wchodzi na czerwone pole... ale w poprzednim sezonie żeby temperatura przekroczyła połowe to musiałem naprawde zmęczyć motocykl, pompa chodzi termostat... no nie przecieka, sprężyna odbija... zaczynam się martwić i co dziwne jak w trasie na 6 bigu jade to jest cieplutko... a zredukuje na 5... troche wyższe obroty i temperaturka na jakiś czas spada tak o 1/5, a potem znów wraca pod czerwone pole i tak się trzyma pod nim wie ktoś może co to może być? Edytowane 22 Czerwca 2007 przez kaczors18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 wie ktoś może co to może być? Wymontuj termostat, sprawdź termometrem w jakich temperaturach otwiera się i zamyka- najprostsza metoda - garnek z wodą . To że nie przecieka i sprężyna odbija nie znaczy że sprawny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 mogles zakamienic uklad chlodzenia , pozatym woda zawzse lepiej odbiera cieplo od plynow chlodniczych Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Mam nadzieję, że Borygo jest do chłodnic aluminiowych, nie to zwykłe uniwersalne do wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioterrorysta Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 może odpowietrz układ chłodzinia, będziesz miał albo śrubkę na głowicy albo sam niewiem co, bo niewiem jak to tam wygląda sprawa w 600.Srubek może byc sporo, dlatego w serwisówce w necie sprwdź która to jest, zresztą w cylindrowcu może ich być kilka. ja mam 80ccm i mam jedną srubkę i jestem szczęsliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi