Breżniew Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Czujnik przy termostacie jest tylko od wskaznika temperatury.Tylko ten w chłodnicy załącza wentylator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Ja usiebie mam dwa czujniki. Jeden jest w obudowie termostatu i mierzy temp. cieczy (Plug sensor water), a drugi jest w chłodnicy na dole i załącza wentylator (switch fan). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 wczoraj po przejechaniu na próbe paru kilometrów i wyłaczeniu silnika nic nie zawrzało i włączył sie wentylator takze juz sam nie wiem raz za pozno raz normalnie ale pokombinuje z tym czujnikiemjeśli mam ci radzić to zacznij od wymiany korka od chłodnicy .(pozycz od kogoś taki sam ) to element nie doceniany a bardzo ważny . w takim cisnieniowym układzie zwykła woda wrze przy ok 107 stopniach . a płyn o podwyższonej temp chyba jeszcze później sest dosyć ryzykowny sposób na sprawdzenie tego czy masz ciśnienie w układzie chłodzenia - po jeździe odkręć koniecznie przez grubą szmate korek - jeśli gorąca woda będzie pryskać wszędzie to znaczy że na 99% ciśnienie w kuładzie jest ok i wtedy zacznij kombinować z czujnikami a jeśli nie pryska to nie masz cisnienia i zacznij od wymiany korka UWAGA TA WODA JEST NAPRAWDE GORĄCA - UWAŻAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChOOyrak Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 tzn wydaje mi sie ze całość układu działa bo skoro wentylator sie załącza po wyłaczeniu silnika to ok tylko chyba problem z czujnikiem bo jesli sie przegrzeje to wentylator powinien sie załączyc także w czasie jazdy narazie dzieki za wszystkie opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konse Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) na 100% masz kijowy płyn w chłodnicy. Musisz mieć taki który wrze przy 130 stopniach.Kup wode destylowaną i koncentrat na glikolu. wymieszaj w stosunku pół na pół otrzymasz ciecz która wrze przy 129 stopniach. Zresztą na bańce takiego koncentratu będziesz miał wskazówki i tabelkę przy jakich proporcjach ile wytrzymuje. Miałem to samo, lałem płyn który wytrzymywał 115 stopni i się gotował. Zalałem to co napisałem wyżej i pomogło. Też zaczynałęm od CB500 :( Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez konse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi