stormraider Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 (edytowane) Witam. Czy w exc 125 tak jest,ze przy ruszaniu trzeba sie dosc wspomagac sprzeglem ? Motor tak naprawde jedzie dopiero od 10-15km/h - predzej go przymula i ciezko sie wtoczyc pod jakas gorke z miejsca albo ruszyc pod wiekszy skos. Tak ma byc czy po prostu za duzo/malo powietrza/paliwa ? Oraz od tych tam kilkunastu km/h motor normalnie sie wkreca i idzie tak jak powinien,nic nie przerywa,na kazdym biegu wykreca do konca bez problemu. Teraz fakty: - wymieniona swieca- gaznik wyczyszczony i regulowany w serwisie- filtr powietrza na biezaco czyszczony i nasaczany- zawor wydechowy sprawny i dobrze ustawiony Pozdrawiam i z gory dzieki za sugestie ;) Edytowane 7 Czerwca 2007 przez stormraider Cytuj Bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Jeśli chcesz ruszyć z duża mocą to musisz troche przytrzymać motor na sprzęgle (tzw. poślizg sprzegła) przy wysokich obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stormraider Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Wlasnie chodzi o to,ze za mocno musze dusic sprzeglo,zeby on z poczatku jakos jechal - w kmx'ie czegos takiego nie mialem,stad moje zdziwienie teraz,bo nie wydaje mi sie,zeby sporo mocniejszy motor mial gorzej ruszac od takiego kmx'a. Cytuj Bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Ale moc jest przesunięta w górne partie obrotów, najlepiej nagraj film albo nawet dźwięk motocykla przy ruszaniu na komórkę żeby było wiadomo o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek-fighter Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 (edytowane) :) Ale moc jest przesunięta w górne partie obrotów, najlepiej nagraj film albo nawet dźwięk motocykla przy ruszaniu na komórkę żeby było wiadomo o co chodzi. Dobry pomysł Edytowane 8 Czerwca 2007 przez Czarek-fighter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stormraider Opublikowano 9 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Dzieki za checi,przejechalem sie innymi 2T i sie okazuje,ze po prostu mi sie wydawalo,bo jakis czas 4T smigalem i sobie glupio wkrecilem,ze cos nie tak :icon_evil: Zdarza sie :icon_mrgreen: Wiec problem rozwiazany,bo go w sumie nie bylo :wink: Pozdro :icon_mrgreen: Cytuj Bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelmlody Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 A jak ci się teraz po przesiadce z kmx-a jeździ na ktm-ie. Dużo więcej mocy? dużo więcej od kmx-a pali? Bo byćmoże też za niedługo będę kupował ktm-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stormraider Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Przy takiej mocy spalanie sie nie liczy :icon_eek: Nawet nie liczylem ile pali,bo nie chce sobie humoru psuc - ale dosc sporo wiecej od kmx'a patrzac na to jak czesto na stacji jestem. Czy mocy wiecej ? Duzo wiecej i brutalniej oddawana,w kmx'ie bardzo spokojnie oddawal nawet odkrecajac na maxa przy kazdym biegu,a tutaj musisz pilnowac,wrecz dociskac przednie kolo,zeby sie lekko w powietrzu nie unosilo. Ogolnie wrazenia pozytywne,zawieszenie przy skokach nie dobija,tam gdzie na kmx'ie nie szlo wystac tutaj moge nawet na siedzaco przeleciec,nie ten swiat po prostu. Pozdro :P Cytuj Bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 To jak sprzęt już ładnie cyka, to może pokażesz zdjęcia moto? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stormraider Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zdjec nie wrzucalem,bo chwilowo nie mam dostepu do cyfrowki to nie mam zadnych w normalnej jakosci :icon_mrgreen: Ale moge wrzucic takie dwa zrobione komorka : http://www.wrzuta.pl/obraz/5SCAOBUy79/dsc00016 http://www.wrzuta.pl/obraz/hgHqk9K1Xi/dsc00018 Cytuj Bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi