luki_91 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Mam problem w moim mbx80 poniewarz podczas jazdy powyzej 6 tys. obrotow zaczyna wibrowac silnik i trzesienia sa odczuwalne na raczkach i na nozkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioterrorysta Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 no niestety tak jest masz pewnie tak jak ja stalową ramę. Alu nie wchodza w tak duze wibracje. jesli chodzi o manetki to sa do kupienia ciężarki ktore przykreca sie do koncow kierownicy (w otwory w rurze). Musza byc metalowe, bo ja widzialem tez plastikowe podrobki które niczemu nie służą. Podnozki chyba niema rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Dokrec go mocniej do ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_91 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 No ale w dluzsza trase to nie mozna wytrzymac wiec tak chyba nie powinno byc a silnik jest dobrze przykrecony. Patrzylem ostatnio i sa luzy na lozyskach od walu jak myslicie moze to przez to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Jak masz zajezdzone lozsyka to raczej by je trzeba wymienic nie sadzisz? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 tak jak sam to zauwazyles moze to byc przyczyna zyrzytuch lozysk tych w karterach na ktorych siedzi wal. Pozdrawiam Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_91 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Jak masz zajezdzone lozsyka to raczej by je trzeba wymienic nie sadzisz? :D no niedlugo zrobie ale jeszcze musze miec troche wiecej kasy bo wal tez pewnie slaby juz jest i tez trzeba go zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 no to odpowiedziałes sobie na pytanie, jeśli jest to tak oczywiste to w ogóle po co pytasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacpextreme Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 wiem ze motoru nie przyrównuje sie do kosiarki ale ja tez w niej tak mialem ze az sie obracala do okola ... - z jednej strony dalem za duza srube, niby malutko, a jednak czyli moze byc tez magneto albo sprzeglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 dlatego są mechanicy i ludzie co wkręcają śrubki...kacpextremez jednej strony dałe za dużą śrubke... no ale jaką śrubke, od głowicy czy od baku...:icon_mrgreen::P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czato2 Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Witam wał do remontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sydney Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 A ja mam MTX 80 po remoncie, i jak jade i puszczam gas i wciskam sprzęgło przy zmienie biegów to strasznie wibruje i rzęźi w sierodku... Wał był sprawdzany i jest w idealnym stanie. Oleju jest wystarczająco. Jakieś sugestie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi