marzka Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Malina, nie burz się. Panom chodziło o to, że Ty to powinnaś wiedzieć, a nie snuć przypuszczenia w postaci "podobno" na forum ogólnym. A jeśli tego nie wiesz, no cóż...może błąd popełnili instruktorzy, którzy przygotowywali Cię do egzaminu na PJ. W kazdym razie z przepisami powinno się być na bieżąco, a w razie wątpliwości szukać u źródła czyli w Kodeksie Ruchu Drogowego i stale uzupełniać swoją wiedzę, bo przepisy sie zmieniają. Sorki za OFF. Cytuj <seryjna kolekcjonerka> Moja małpa wie jak naprawdę ze mną jestPatrzy w oczy tak, jakby znała mnie od latKiedy jest mi źle, opowiada różne dziwne historie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IsKra66 Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 (edytowane) A prawda w tym sporze leży po środku :bigrazz: i Panie i Panowie mają racje ;) Edytowane 25 Marca 2009 przez IsKra66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Przy zderzeniach w czasie wyprzedzania lub lewoskrętu prawie nigdy nie ma winy jednej ze stron, w zdecydowanej większości przypadków jest to współwina. Na filmie z Seatem sytuacja wydaje się wyjątkowo czysta i jednoznaczna, aczkolwiek nie widać wszystkiego (np. czy motocyklista włączył kierunkowskaz). Trzeba pamiętać iż to co jest największą zaletą motocykla tzn. przyspieszenie i szybkość zmiany kierunku bywa często przyczyną wypadków gdyż podjęcie manewru wyprzedzania mieści się w granicach czasu reakcji i kierowca puszki mimo najlepszych chęci może zbyt późno zareagować. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto_bandyta Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 ja zawsze staram sie jechac jak najglosniej, przy 7k moto robi duzo halasu i ciezko nie zwrocic uwagi. Mam nadziej ze Ci przede mna mnie slysza w ten sposob.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cielak Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 A mnie uczyli żeby nie jeździć środkiem pasa tylko po skrajnych. Prędzej zobaczy Cię w bocznym lusterku niż w wstecznym. Zawsze staram się jechać tak, żeby mnie widział w bocznym lusterku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi