rafal141979 Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 (edited) suzuki mojego kolegi jest lekko zrypane. Sytuacja przedtsawia sie następująco : gdy suzu jest zimne, to nie chce palić, tylko na "pycha". Wtedy odpala i jedzie ze 100 metrów, i gdy włączy się jedynke, i naciśnie sprzęgło to gaśnie. Nieraz utrzymuje go na wysokich obrotach, ale po drugiej zmianie biegów i wciśnięciu sprzęgła, suzuki się po prostu dusi, jakby go ktoś wyłączył. W czym tkwi problem ?? Dodam, iż świece czyścił 2 razy, potem kilka razy kopał bez zapłonu, kilka razy ruszał jakieś "wahadełko" ( wydaje mi sie, że to ssanie) przy gażniku i odpalał , ale trzymał sie na wys. obrotach i gasł. Nie rozumiem w czym tkwi problem. Edited May 29, 2007 by rafal141979 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boczi013 Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 witam. wyczyscie gaznik , zobaczcie czy nie łapie lewego powietrza...pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawik Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 nie bardzo rozumiem... moze czasn na remont?? :icon_arrow: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super stunter piter Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 najpierw sprawdzieccie kompresje (najłatwiej wziąś do ręki kopniaka i pchac w dół tak jak noga i zobaczyć czy ma kompreche) ale tak się nie objawia brak kompresji, to cos musi być z gażnikiem lub zapłonem zobaczccie jaka jest iskra(może świeca ma przebiecie, może za mała przerwa lub za duża) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal141979 Posted May 30, 2007 Author Share Posted May 30, 2007 świeca jest ok ( żadnych przebic, jest iskra), Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shinigami Posted June 1, 2007 Share Posted June 1, 2007 Sprawdź czy cewka zapłonowa jest dobrze przykręcona i "uziemiona", ja miałem takie kwiatki w poprzednim moto bo cewka była za słabo przykręcona do ramy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radzio99 Posted June 1, 2007 Share Posted June 1, 2007 W rg to swieca lub gaźnik. Przeczysc gaznik i kup nowa swiece dedykowana do rg... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomaszek Posted June 2, 2007 Share Posted June 2, 2007 Wszystkie usterki tego typu należy rozpocząć od przeczyszczenia gaźnika... Dopiero później inne rzeczy - np. świeca, zapłon itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audioterrorysta Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 ja akurat mam RG. Ssanie włącza się dzigienką pociągając ją do dołu. Jesli co chwilę czyścił swiece i to coś dawało to znaczy, że ją regularnie zalewa. Mi to wygląda na zbyt bogatą mieszankę (zbyt duzo paliwa). Ale z kolei jesli zle pali na zimnym silniku to znaczy ze ma z kolei za mao wachy w mieszance. dlatego napisałem że ssanie wyłącza się do góry bo chyba używacie go dokładnie odwrotnie. A i w RG niema automatu co wyłącza ssanie dlatego jak sie rozgrzeje trzeba je wyłączyc. tomek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts