rafal141979 Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) suzuki mojego kolegi jest lekko zrypane. Sytuacja przedtsawia sie następująco : gdy suzu jest zimne, to nie chce palić, tylko na "pycha". Wtedy odpala i jedzie ze 100 metrów, i gdy włączy się jedynke, i naciśnie sprzęgło to gaśnie. Nieraz utrzymuje go na wysokich obrotach, ale po drugiej zmianie biegów i wciśnięciu sprzęgła, suzuki się po prostu dusi, jakby go ktoś wyłączył. W czym tkwi problem ?? Dodam, iż świece czyścił 2 razy, potem kilka razy kopał bez zapłonu, kilka razy ruszał jakieś "wahadełko" ( wydaje mi sie, że to ssanie) przy gażniku i odpalał , ale trzymał sie na wys. obrotach i gasł. Nie rozumiem w czym tkwi problem. Edytowane 29 Maja 2007 przez rafal141979 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 witam. wyczyscie gaznik , zobaczcie czy nie łapie lewego powietrza...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 nie bardzo rozumiem... moze czasn na remont?? :icon_arrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super stunter piter Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 najpierw sprawdzieccie kompresje (najłatwiej wziąś do ręki kopniaka i pchac w dół tak jak noga i zobaczyć czy ma kompreche) ale tak się nie objawia brak kompresji, to cos musi być z gażnikiem lub zapłonem zobaczccie jaka jest iskra(może świeca ma przebiecie, może za mała przerwa lub za duża) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal141979 Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 świeca jest ok ( żadnych przebic, jest iskra), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Sprawdź czy cewka zapłonowa jest dobrze przykręcona i "uziemiona", ja miałem takie kwiatki w poprzednim moto bo cewka była za słabo przykręcona do ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio99 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 W rg to swieca lub gaźnik. Przeczysc gaznik i kup nowa swiece dedykowana do rg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomaszek Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Wszystkie usterki tego typu należy rozpocząć od przeczyszczenia gaźnika... Dopiero później inne rzeczy - np. świeca, zapłon itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioterrorysta Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 ja akurat mam RG. Ssanie włącza się dzigienką pociągając ją do dołu. Jesli co chwilę czyścił swiece i to coś dawało to znaczy, że ją regularnie zalewa. Mi to wygląda na zbyt bogatą mieszankę (zbyt duzo paliwa). Ale z kolei jesli zle pali na zimnym silniku to znaczy ze ma z kolei za mao wachy w mieszance. dlatego napisałem że ssanie wyłącza się do góry bo chyba używacie go dokładnie odwrotnie. A i w RG niema automatu co wyłącza ssanie dlatego jak sie rozgrzeje trzeba je wyłączyc. tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi