rozek Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Siemanko !!!Mam problem ze swoją jawką. Mianowicie chodzi o to że jak sie rozgrzeje silnik ( pojeżdze kilkanacie minut ) to jawka słabo pali z kopa. Codziennie jak wyciągam jawke po nocy stania to pali za 1-2 kopnięciem. Co to może byc?? W czasie jazdy wszystko jest ok. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Witaj w klubie :-)Mi czasem pomaga takie cos:2 kopy przy wylaczonym moto (na kluczyku)2 kopy przy wlaczonym kluczyku ale zamknietym kranikuprzelanie gaznikasolidny kop z manetka na pol gazuczesto to pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenekm Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2003 mnie się wydaje że będzie kłopot z cylindrem, albo pekniety albo przegżany, miałem taki kłopot w Lamrettcie TV 175 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajos Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Moim skromnym zdaniem to zalewasz swiece.Ale jezeli kolego ma ten sam problem i ma na to rozwiazanie... Wykrec swiece i kopnij 3/4 razy wloz i powinno dzialac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2003 ja mam to samo!! moim skromnym zdaniem to zalewasz świece no mi sie nie zdaje, bo , przynajmniej u mnie, moto dobrze jedzie, a dopiero jak wyłącze silnik to nie moge zapalić... coś mi sie wydaje że to problem większości jawowskich silników!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2003 emzet dobrze gada....z silnikami jawoskimi (tymi do 175 ccm) byl zawsze problem z zaplonem - tak samo jak z gaznikami jawoskimi :(Ale mowie wam sprubujcie mojej metody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2003 nie jestem pewien, ale mam(a właście miałem) takie same objawy w motorynce - okazało się, ze cewka była uszkodzona i po rozgrzaniu dawała słabszą bądź wogle gubiła iskre. Po wymianie na nową wszystko wróciło do normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Simmeringi sa wyrobione jak sie rozgrzeja to sie rozszezaja i sa przedmuchy.U mnie to samo bylo jak jezdzilem ogarem 200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2003 redas: A ile kosztuja simmeringi i jak sie je montuje (jeszcze tego nie robilem) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abmax Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2003 mozna tez sprawdzić kondensator czasami jesli jest uszkodzony to po rozdzaniu ma przebicie a gdy ostygnie znowu pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2003 mozna tez sprawdzić kondensator czasami jesli jest uszkodzony to po rozdzaniu ma przebicie a gdy ostygnie znowu pali Kolega przeciez napisal ze slabo pali z "kopa" a nie wogule nie pali Koszt to okolo 10-12 zł za komplet jesli tego nie robiles to ja bym to zlecil komu innemu poniewaz mozesz uszkodzic nowe simmeringi i beda juz do wywalenia.Simmeringi to sa takie gumowe pierscienie ktora zaklada sie na łozyska wału z jednej i drugiej strony i od strony sprzegła.Bedziesz musial zdjac podstawe iskrownika ,kolo zamachowe i wycioagnac stary simmer i tak robisz po obu stronach silnika(oczywiscie po drugiej stronie nie masz podstawy iskrownika :lol: ).Jak trudno tobie wyobrazic sobie jak simmer wyglada to zdejmij prawa pokrywe i tam co wkladasz popychacz sprzegla to tez jest zalozony simmer i bedziesz widzial go w całosci Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 1 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2003 Moja jawa też niechce palić z kopa jak sie rozgrzeje (bardzo). Jak odczekam gdzieś 5 minut to już pali od pierwszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 1 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2003 Widocznie wszystkie jawy tak maja :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 1 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2003 Nie wszystkie Jawy tak maja tylko sie nie chce robic jesiennych przegladów ewentualnie remontów i to sa skutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 2 Września 2003 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2003 Moja jawa (podobno) jest po kapitalce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi