Skocz do zawartości

Intrudery wszelkiej maści ( VS , VL )

danny
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Końcówki z katalogów mają na ogół w środku tłumiki.

Krzychu.2000 -> jest tak, ze fabryczne wydechy na ogłó dławią silnik ale całkiem pusta rura kastruje moc jeszcze dokładniej. Jedź na hamownie i zrób sobie 2 badania - jedno z a drugie bez tych śrubek. Porównaj wyniki i przemyśl co jest lepsze. Zresztą tak na rawdę to Twój motocykl (i każdy inny VS 1.4 z pustym wydechem czy jakimś tuningowym) jest prawdopodobnie słabszy od seryjnego z oryginalnym fabrycznym tłumikiem :icon_mrgreen:

Jak mam założone te zaślepki co mi poradziłeś to mam wrażenie że gorzej przyspiesza od 60 na 4 biegu a jak je sciągne to jakby szybciej przyspieszał ale to może mi sie tak tylko wydaje będe musiał to sprawdzić

Ja u siebie tylko wyciągnąłem całe wkłady z oryginalnego tłumika i wstawiłem potem zaślepki i dźwięk jest przepiękny ale nie uciążliwy choć sąsiedzi narzekają. Po wyciągnięciu wkładów dla mnie osobiście motocykl stal się od razu żwawszy ale to moje odczucie.

Guti to czekam na informacje od ciebie jak z motocyklem. Zapowiada się fajna imprezka w Wenecji

Witam posiadaczy Intruderów, ja też jestem szczęśliwym posiadaczem intrudera 800, nie ma w sumie żadnych przeróbek, jeśli nie liczyć wysuniętych podnóżków (super sprawa dla wysokiego motocyklisty). Podobnie jak wielu z Was też mam problem z wydechami - mam tłumiki seryjne, które po prostu nie brzmią, myślałem o wybebeszaniu rur, ale wiele osób mi to odradza. Aktualnie rozglądam sie za jakimiś dobrze brzmiącymi tłumikami, coś co nie będzie kosmicznie kosztować, a da mi ładne brzmienie. Pozdrawiam!

Intruder najbardziej przypomina choppera. A w chopperach ważny jest wygląd, dźwięk i odejście. Fabryczne tłumiki są wielkie i grube jak z powercruisera jakiegoś, podobnie jak reflektor przedni. Korekta tych dwóch elementów znacznie poprawia wygląd i brzmienie. Jeśli chodzi o odejście to bierze się ono z momentu obrotowego, którego na szczęście Intruzowi nie brakuje i to już od najniższych obrotów. Warto też popracować nad zawieszeniami bo nie są najlepsze. Moim zdaniem to bardzo ciekawy materiał do customingu.

PASTOR GARAGE

Puste wydechy to zbrodnia na silniku. Strata mocy w najbardziej potrzebnym zakresie obrotów...

Przepraszam, ale co to za bzdury kolega wypisuje??

Juz tlumacze...intrudery z czterobiegowa skrzynia (ameryka wszystkie) europa chyba do 92 roku, juz nie pamietam dokladnie posiadaly 68 km a niektore zalezy od wersji nawet 71 km. Z biegiem lat ze wzg na ograniczenia czystosci spalin i halasu zaczeto je tlumic, nawet w ostatnich latach do 61 km (ale wlasnie tylko na wydechach). Wiec jezeli chodzi o puste wydechy to tylko mocy ci moga dac a nic sie z silnikiem nie dzieje. Owszem, jak na przyklad u mnie mam K&N (zamienniki) + puste wydechy, sklad mieszanki powinien byc wyregulowany na troche bogatsza, najlepiej, najprosciej i bardzo dokladnie robi sie to PIROMETREM LASEROWYM. No i teraz 180 na godzinke moim intruzikiem (skrzynia 4) to zaden wyczyn, ale dalej sie boje no i przyjemnosc nie ta....a ha nadmieniam ze przejechane ma juz 78000 km.

mam tłumiki seryjne, które po prostu nie brzmią, myślałem o wybebeszaniu rur, ale wiele osób mi to odradza. Aktualnie rozglądam sie za jakimiś dobrze brzmiącymi tłumikami, coś co nie będzie kosmicznie kosztować, a da mi ładne brzmienie. Pozdrawiam!

ehhh......nie sluchaj ich, chcesz znac odpowiedz, doradze ci jak zrobic z orginalnych wydechow-super wydechy, pod warunkiem ze masz troche zdolnosci manualnych...pisz na maila. Na grupie nie moge bo za duzo pisania i nie wiem czy wszyscy zrozumieja, poprostu najlepiej na obrazkach.

a propo stuków zaworków, to umnie słychać troszeczke na zimnym silniku, później jak się rozgrzeje to cisza, dodam że mój vs 1400 ma 108 tyś przebiegu, może ktoś ma większy przebieg?? słyszałem o intruderku co miał 260tyś przebiegu i poza poborem oleju dalej się kulał( nie wiem czy to prawda czy mit)

a jaki kolega olej leje, pewnie 10w40 jak znam zycie, ehhhh...........juz niemoge i nie ma sily tlumaczyc...

chcesz znac odpowiedz to napisz a sprobuje ci wytlumaczyc...