Skocz do zawartości

Intrudery wszelkiej maści ( VS , VL )

danny
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich posiadazcy intruderów . Nie dawno stałem sie właścicielem VS 800 :) Danny apropos wenecji - Oczywiście jade , jak załatwie papiery (rejestracja) to mogę zajechać do Ciebie w piątek po drodze bede miał i możemy już wiekszą grupką wystartować :wink: myslę ze się wyrobie do Piatku powymieniam wszelkie płyny i filtry , ustawie zawory wyczyszcze ustawie gaźniory , wywale oparcie i kiere wstawie prostą , może podnóżki uda mi się przedłuzyć ale chyba z nimi to nie zdąże . :wink: :flesje: :flesje:

Edytowane przez Guti

Krzychu dźwięk przepiekany :flesje: tylko będziesz musical uważać na Niebieskich aby się nie doczepili. Jestem ciekawy jaka jest różnica miedzy prostymi, pustymi rurami takie jak ty masz a tłumikami oryginalnymi tylko z wyciągniętymi wkładami?

Tak sie składa że mieszkam koło policji i już mi kierownik powiedzał że dowód rej. jest do zabrania :wink: dlatego założyłem takie zaślepki troche ciszej chodzi ale jak gdzieś jade dalej staram sie je wyciągać to tylko 2 śrubki :icon_biggrin: . A różnica niewiem jaka jest ja go kupiłem z takimi rurami tylko dodałem te zaślepki bo po pierwsze niebiescy sie ciskali i alarmy włanczałem w samochodach :icon_rolleyes:

bo po pierwsze niebiescy sie ciskali i alarmy włanczałem w samochodach - jak kupie w najblizszym miesiacu Intruza 800 to tez chce wlaczac alarmy w samochodach :evil: Przeciez o to chodzi w chopperach - ma brzmiec konkretnie

To jak zakupisz to od razu sie pochwal oczywiście a z tymi wydechami to co innego jakbym mieszkał w większym mieście a ja mieszkam w małym miasteczku wszyscy mnie znają i jak ktoś przejedzie z głośniejszym wydechem to wszystko idzie na moje konto i starsze babcie patrzą na mnie jak na bandyte

Puste wydechy to zbrodnia na silniku. Strata mocy w najbardziej potrzebnym zakresie obrotów...

Ja sie na tym nieznam ale zawsze myślałem że jak są puste wydechy to spaliny nie mają żadnych oporów i silnika nie dławią, to jak to wkońcu z tym jest ??

Ja sie na tym nieznam ale zawsze myślałem że jak są puste wydechy to spaliny nie mają żadnych oporów i silnika nie dławią, to jak to wkońcu z tym jest ??

Jest tak, jak sobie wymyslil producent. W przypadku Intrudera spaliny maja sie cofac a nie wylatywac na swobode ot tak sobie.. :flesje:

Pozdrawiam, Jarek

Chwilowo ino K1200RS

JareG - czyli w takim razie bebeszenie wydechow to pomylka - ze wzgledu na silnik. Tak sie zastanawiam jak uzyskac pozadny bas. Moze na orginalnych wydechach z zaslepkami i pustym srodkiek? Z tego co widzialem niektorzy zakladaja same koncowki z katalogow tuningowych - czy takie koncowki sa puste w srodku?

Końcówki z katalogów mają na ogół w środku tłumiki.

Krzychu.2000 -> jest tak, ze fabryczne wydechy na ogłó dławią silnik ale całkiem pusta rura kastruje moc jeszcze dokładniej. Jedź na hamownie i zrób sobie 2 badania - jedno z a drugie bez tych śrubek. Porównaj wyniki i przemyśl co jest lepsze. Zresztą tak na rawdę to Twój motocykl (i każdy inny VS 1.4 z pustym wydechem czy jakimś tuningowym) jest prawdopodobnie słabszy od seryjnego z oryginalnym fabrycznym tłumikiem :D

Końcówki z katalogów mają na ogół w środku tłumiki.

Krzychu.2000 -> jest tak, ze fabryczne wydechy na ogłó dławią silnik ale całkiem pusta rura kastruje moc jeszcze dokładniej. Jedź na hamownie i zrób sobie 2 badania - jedno z a drugie bez tych śrubek. Porównaj wyniki i przemyśl co jest lepsze. Zresztą tak na rawdę to Twój motocykl (i każdy inny VS 1.4 z pustym wydechem czy jakimś tuningowym) jest prawdopodobnie słabszy od seryjnego z oryginalnym fabrycznym tłumikiem :D

Pompka to jaki wg. wykresu z hamowni powinen być jak najbardziej idealny wydech? jeśli nie pusty i nie oryginalny?

JareG - czyli w takim razie bebeszenie wydechow to pomylka - ze wzgledu na silnik.

Dla mnie tez i ze wzgledu na halas :) (a moze i glownie z tego wzgledu..)

Tak sie zastanawiam jak uzyskac pozadny bas. Moze na orginalnych wydechach z zaslepkami i pustym srodkiek?

Jesli chcesz miec bas, to moze zainwestuj w dobre naglosnienie w domu..?

BTW: Z przerabianiem tlumikow nie jest latwo, trzaby dlubac i po kazdym dlubnieciu jechac na hamownie i sprawdzac co wyszlo. No a wczesniej nieco fizyki liznac, coby nie dlubac w ciemno ;) Jak dla mnie, najlepiej (i najprosciej) zostawic to co dala fabryka :biggrin:

Pozdrawiam, Jarek

Chwilowo ino K1200RS

a propo stuków zaworków, to umnie słychać troszeczke na zimnym silniku, później jak się rozgrzeje to cisza, dodam że mój vs 1400 ma 108 tyś przebiegu, może ktoś ma większy przebieg?? słyszałem o intruderku co miał 260tyś przebiegu i poza poborem oleju dalej się kulał( nie wiem czy to prawda czy mit)