Skocz do zawartości

Linka sprzęgła

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dziś zauwarzyłem że, w moim moto linka przy klamce jest prawie urwana linka ( zostałły tylko 2 druty) jest ona naderwana tuż przy końcu linki jakieś 2 cm. Czy sam jestem w stanie to naprawić. Czy jest jakaś firma która się tym zajmuje. Bo nie widze na aukcjach żadnych linek do mojego moto. Mam jeszcze jedno pytanie: wczoraj zamoczyłem moto w bagnie do samego korka od baku, zgasło kolega wyciągnął ze mna moto i odpaliło dopiero za 10 razem jak dałem ssanie. silnik teraz chodzi normalnie. Czy takie coś może źle wpłynąć na silnik? pozdrawiam

Co do linki sprzegla mozesz samemu kombinowac. Ja samemu sobie dorabiam bo za nowki chca kosmiczne pieniadze (u mnie podwojna od gazu 180zl :)). Ja kupuje zwykla rowerowa, obrabiam jeden koniec zeby wszedl a drugi zamontowuje jakas zlaczka co mam pod reka. Co do zakladow to oddalem raz linke od dekompresora do dorobienia. Zaplacilem 25zl a linka sie rozpadla po 3-4 jazdach (uzyli cyny by zalac koncowke co w polaczeniu z temperatura dalo marne efekty).

Co do zamoczenia moto to jest bardzo prawdopodobne ze jesli woda byla wyzej niz siedzenie mogla sie dostac przez pudeleczko airboxa do gaznika a pozniej do cylindra. W takiej sytuacjie nie powinienes odpalac motorka tylko dokladnie sprawdzic czy nie masz gdzies w silniku wody.... POZDRO

Pozdrawiam.

Co do zakladow to oddalem raz linke od dekompresora do dorobienia. Zaplacilem 25zl a linka sie rozpadla po 3-4 jazdach (uzyli cyny by zalac koncowke co w polaczeniu z temperatura dalo marne efekty).

Cena za dorobinie Twojej linki (25zł) mówi sama za siebie... Firma auto-linka wykonuje linki o najwyższej jakosci, a roczna gwarancja na ich produkty to potwierdza- polecam :wink:

Takie końcówki na linki są w mielochu np.

pzdr.