arachne Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Jak mi radzicie czy kupić ten motor . Czy się szybko psuje . Czy są dostępne do niego części a jak tak to gdzie .Piszcze wszystko co wiecie o tym motorku . Tą chcę kupić http://moto.allegro.pl/item199159307_april..._motorower.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukopr Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 lepiej zrobisz jak kupisz ładne DT 80. Nie pakuj sie w takie zamęczone wynalazki, Jak by to jeszcze w idealnym stanie było to może..... ale takiego zajazda za darmo bym nie chciał... tylko kłopot z tym :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Za ciekawie to ten sprzęt nie wygląda. Mimo iż jestem fanem Aprilii to jednak z tych starszych roczników wybrał bym DT ze względu na łatwiejszą dostępność do części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad_pol Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Stanowczo odradzam....kumpel mial taka sama:) ..i co sie z tym dzialo to poezja...skrzynia naprawial z hmm 4 razy? o czesci ciezko i sa dosyc drogie...powtorze sie ale poszukaj dt lepiej na tym wyjdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Stanowczo odradzam....kumpel mial taka sama:) ..i co sie z tym dzialo to poezja...skrzynia naprawial z hmm 4 razy? Może po prostu mu się taka trafiła. Takie czarne owieczki zdarzają się w każdej marce. pozdr. Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiek Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 (edytowane) z tego ci widac to am-4 jeszcze czyli 4 biegi no i troszke jak na nia patrze to nie zabradzo mi sie pdoba szukaj dt-ka 80 lepiej jak koledzy mówia... a;bo tuarega czy RX przynajmniej juz am-5 Edytowane 27 Maja 2007 przez kusiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba350 Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Jest to aprilia tuareg rally - mialem taka zabawke jakies 10 lat temu - super sprzet,zalozylem cylinder polini 75ccm,gaznik wiekszy,tlumik gianneli - to szlo jak dzikie. DT to jak chinska tandeta wygladalo przy tym.Czy to tuareg wind,rally czy nawet RX - czesci sa te same - rama,silnik i osprzet - roznica to plastiki.Ale ta z ogloszenia to juz po przejsciach i po wielu wlascicelach - jeden plus to widze,ze nie ma zbiornika oleju do dozownika czyli ktos to wywalil co bylo dobrym posunieciem. Plastiki ma malowane a w enduro to wiadomo,ze farba moze szybko poleciec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad_pol Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Magik to nie zmienia faktu...ze jestem uprzedzony do tuarega:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arachne Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 A czy ma ktoś na sprzedaż Aprille Tuareg 80 (z rejestracją na motorower lub z możliwością rejestracji na motorower)do 3000 , ponieważ tą co chciałem kupić to została sprzedana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_mistrz:D Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 skrzynia we wszystkich minarelkach to ogólnie niewypal. mam RX'a i robiłem własnie remont skrzyni. Kumpel ma RS i robił już dwa razy. ogólnie większość osób,które poznałem i miały motorki z silnikami minarelli am5 czy am6 miały problemy ze skrzynią. tryby strasznie szybko się zużywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 skrzynia we wszystkich minarelkach to ogólnie niewypal. mam RX'a i robiłem własnie remont skrzyni. Kumpel ma RS i robił już dwa razy. ogólnie większość osób,które poznałem i miały motorki z silnikami minarelli am5 czy am6 miały problemy ze skrzynią. tryby strasznie szybko się zużywają. Ja miałem AM6 w mojej Aprilii zrobiłem grubo ponad 10 tyś km i ze skrzynią nie miałem żadnych problemów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_mistrz:D Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Ja miałem AM6 w mojej Aprilii zrobiłem grubo ponad 10 tyś km i ze skrzynią nie miałem żadnych problemów :D też bym tak chciał kurde :banghead: w terenie po kilku tyś km katowania szybko padają tryby,szczególnie ten od pierwszego biegu. w mojej od nowości już był 3 raz wymieniany...przynajmniej tyle jest w książce serwisowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy M. Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Jak Aprilia TUAREG to tylko 125'tka z silnikiem ROTAX. Skrzynia biegów w ROTAXACH 127/123/122 jest nie do zdarcia.Ogólnie Aprilia to bardzo dobra firma. Miałem kiedyś TUAREG WIND 125 i bardzo sobie chwaliłem, niestety padł mi tłok i były problemy ale to dawno było teraz z częściami nie ma problemu, sporo handlarzy do Włoch jeździ i można u nich zamówić wszystko.Silniki ROATAX są bardzo żwawe, prawie jak w wyczynowych cross'ach + duuuuużo większa żywotność. (wymiana tłoka co 1-2 lata) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 oo tak jezdzilem 125 to jest jednak czym przywalic ... silniki calkiem udane, nawet jakby mialo sie zmieniac tloka co 15tys to i tak jest to fajna sprawa no i 125 tuareg mi sie podoba ... pewine jak bym mial wiecej pieniazkow to bym rozgladal sie za czyms innym ale coz ...Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi