KwiQ Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 witam, mam maly problem, posiadam LC4 z 96 roku i w przedniej czesci baku jest wczepione 2 blaszki z gwintem do mocowania oslon chlodnicy, spod jednej blaszki cieknie mi benzyna :banghead: jest to plastikowy bak wiec pole manewru jest dosyc ograniczone, probowalem poxyliny ale wibracje daly jej rade, mysle o spawaniu plastiku (nadlaniu plastiku na blaszke i wtopnieniu w bak) ale dosc ryzykowna sprawa bo to bak, macie jakies pomysly na taka usterke ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) mydło :smile: w exc miałem kranik uszczelniony na zwykłe mydło, być może w miejscach na śrubki też pomoże Edytowane 24 Maja 2007 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekJ Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Ja kleiłem plastikowy zbiornik na klej dwuskładnikowy. Może być np jednogodzinny DISTAL, albo klej TECHNIKOLL-dwuskładnikowy, powtarzam. Miejsce klejenia należy dokładnie odtłuścić, czymś w rodzaju BRAKE CLEANERA (środek do mycia zacisków hamulcowych). Wokół miejsca, gdzie będziesz kleił, polecam np czubkiem noża "zchropowacić" powierznię. Wtedy klej dobrze sie trzyma.Tak kleiłem zbiornik XR-ki, i działało bez zarzutu. Paliwko kochane nie uciekało :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sergio Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Ja kleiłem plastikowy zbiornik na klej dwuskładnikowy. Może być np jednogodzinny DISTAL, albo klej TECHNIKOLL-dwuskładnikowy, powtarzam. Miejsce klejenia należy dokładnie odtłuścić, czymś w rodzaju BRAKE CLEANERA (środek do mycia zacisków hamulcowych). Wokół miejsca, gdzie będziesz kleił, polecam np czubkiem noża "zchropowacić" powierznię. Wtedy klej dobrze sie trzyma.Tak kleiłem zbiornik XR-ki, i działało bez zarzutu. Paliwko kochane nie uciekało :D. kiedys tez kleilem na klej dwuskladnikowy i bylo dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nameless Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 przetrzyj papierem sciernym, odtlusc jakims rozposzczalnikiem i zaklej obojetnie czym byle byl bylo dwuskladnikowe i mialo napisane ze jest na bazie zywic epoxydowych. znajomemu sie zywica rozlala na balkonie i przyklejila popielniczke do podlogi :D nawet przecinakiem tego nie dal rady ruszyc :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Fakt faktem że to bak ale i na to jest patent. Np metalowy zbiornik spawalem kiedyś po uprzednim zalaniu go wodą, z tym możez zrobić tak samo. Sam klej raczej nie wystarczy, musisz coś tam wtopić a potem dla wzmocnienia można dać na wierzch jakąłś papkę z poksyliny. Ewentualnie możesz to zakleić całkowicie tą nieszczelność i pomyśleć nad innym zamontowaniem osłon, przecież nie są az tak wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwiQ Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 na razie zrobilem mini patenta, wepchnalem pomiedzy cieknace miejsce a mocowanie owiewki kawalek uszczelki gumowej na mydle i dociagnalem sroba i nic nie cieknie :icon_mrgreen: malo fachowe ale brak czasu puki co nie pozwala na wiecej a smigac sie da, dzieki za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi