pokrywa Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Mam pytanie jakie powinno być ciśnienie oleju na rozgrzanym silniku w czsie jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golas Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) Mam pytanie jakie powinno być ciśnienie oleju na rozgrzanym silniku w czsie jazdy. Przy średnich obrotach, powinno być nie mniejsze niż 0,3 i nie większe niż 0,6 MPa ; czyli od 3 do 6 KG / cm2 Ale to są tylko dane książkowe, ciśnienie zależy też dużym stopniu od użytego oleju, i stanu pompy olejowej... i mógłbym sie tu rozpisywac w nieskończoność... Edytowane 23 Maja 2007 przez Golas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Wstaw sobie filtr pelnoprzeplywowy - panewki ci podziekuja duzo dluzszym "zyciem", to samo tloki. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galar Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 U mnie na zimnym było 5-6 kg/cm2a na gorącym 0,5-0,7 kg/cm2olej Lubro 20W/50 okazało się że jak gorący to rzadki jak woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 No niestety tak to jest z olejami mineralnymi. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokrywa Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 miałem wlać lubro ale czytałem że kiepski więc muszę zainwestować w coś markowego może wtedy trochę wzrośnie ciśnienie na zimnym w czasie jazdy mam 5kg/cm2 a na ciepłym przy 80km/h na rozgrzanym silniku jest 2kg/cm2 a,na biegu jałowym 0,7 kg/cm2 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motozgrzyt Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 A czymżęście te ciśnienie mierzyli tj. co włożylicie do czujnika ciśnienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galar Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Ja sprawdzałem miernikiem zegarowym przeznaczonym do takich badań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golas Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 (edytowane) Ja w miejscu czujnika mam wstawiony w karter silnika trójnik, w jednym z jego konców jest zamontowany czujnik ciśnienia oleju a w drugim manometr który podaje dokładnie ciśnienie oleju Zastanawiam się nad termometrem podającym temperature z misy olejowej, ale to juz chyba przegięcie, chociaż dzieki temu bym wiedział dokładnie co w silniku grasuje Edytowane 31 Maja 2007 przez Golas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motozgrzyt Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 a to zwykły manometr bedzie pasował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golas Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 a to zwykły manometr bedzie pasował? Ja mam bodajrze taki od butli ze acetylenem chyba, jesli gwint bedzie pasował i bedzie odpowiedni zkres skali to wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokrywa Opublikowano 3 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 to jakie masz ciśnienie w czasie jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golas Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 to jakie masz ciśnienie w czasie jazdy na zimnym silniku, podczas jazdy na średnich obrotach dochodzi do około 0,5 - 0,55 MPa, potem juz tylko spoada do około 0,2 - 0,25 MPa, zaś na luzie na wolnych obrotach spada do 0,08 MPa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokrywa Opublikowano 4 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 dzięki za odpowieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi