granat Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Po długim okresie oczekiwania na odpowiedz i poszukiwan w przepisach stywierdzam ze podawanie nacisku w dowodzie to jedna wielka bzdura, i przekroczenie kompetencji przez urzedasa, nie ma czegos takiego w przypadku rejestrowania motocykla z przyczepa!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikimoll Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Witam Wszystkich jako nowicjusz na tym Forum, Czytam wątek, kojarzę fakty i wychodzi na to że to dla mnie Krzysiek kołował te dane :buttrock: . Motocykl miał stary dowód rejestracyjny (książeczka 2 kartki) a pani w okienku (wydział komunikacji) wystawiała nowy (3 kartki z kwadratowym kodem zawierającym podstawowe dane), w związku z czym zażądała uzupełnienia danych brakujacych jej do nowego dowodu. Ponieważ nie przyjmowała danych z głowy (czyli z niczego ;] ) odpowiedni papier (okazało się że za 20 zł) musiał wystawić diagnosta, a diagnosta żądał "podkładki" w postaci książki, wydruku z internetu, kawałka instrukcji obsługi - czegokolwiek co będzie duppochronem dla niego. Porządkując - najpierw byłą próba przerejestrowania (w urzędzie) , potem jazda z papierami do diagnosty (bez motoru - nie chodziło o przegląd a jedynie o papier z uzupełnieniem danych) a potem dzięki pomocy Krzysztofa i Waszej (dziękuję komuś serdecznie za podrzucenie fotki z dowodu rejestracyjnego) szczęśliwy finał. Obecnie kaśka przechodzi zabiegi upiększające (malujemy w garażu) a ja staram się uzyskać uprawnienia kat. A pozdrawiam,Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 W 2005r. rejestrowałem M-72 /już nowy dowód rejestracyjny/. Największy dopuszczalny nacisk osi 3,00 kN. powodzenia, jeździć nie stawać :buttrock: Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 Ciagle twierdze ze to lipa, i nie maja prawa wstawiac dop. nacisku to w koncu motor, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikimoll Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 Witam, Ciagle twierdze ze to lipa, i nie maja prawa wstawiac dop. nacisku to w koncu motor, No ja też tak twierdziłem ale na moją lipę oni mają swój beton. Beton twardszy. pozdrawiam,Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Rządam uzasadnienia na pismie i głupieja, nie ma walca, juz raz tak robilismy z autem kuponym z demobilu holenderskiego, nie chcieli zarejestrowac bo nie było brifu chociaz był komplet dokumentów i potwierdzenie z ambasady holenderskiej, i musieli po skardze:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikimoll Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Witam, Może gdybym sam do tego podchodził to bym się szarpał - ale tutaj maszyna to prezent od żony, papiery na nią, ona urzędów nie znosi więc załatwiłem co mogłem i zamknąłęm temat :flesje:. pozdrawiam,Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 A ja h..... nie odpuszcze jak pujde rejestrowac swojego gurala to zrobie rewolucje jak tylka sie skrzywia:-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi