MZrider Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Planuję wyprawę na Krym na przełomie czerwca i lipca. Ale od dłuższego czasu chodzi mi pewien pomysł po głowie i bardzo pasuje do wyjazdu na Ukrainę. Otóż chciałbym, żeby był to wyjazd męski (bez plecaczków) z nastawieniem się na bratanie się z tubylcami. Czyli spanie głównie u spotkanych ludzi w ich domach, tudzież na dziko w namiotach, bez jakiś wymysłów typu hotele itp. niedogodności :buttrock: No chyba, że będzie taka nagła potrzeba. Od wszystkich, którzy byli na UA słyszałem , że ludzie są tam bardzo gościnni, chętnie ugoszczą turystę, poleją kielicha. Myślę, że jak się zbierze kilka osób to nawet nie będzie się czego bać Chyba, że grupa będzie zbyt liczna, to wtedy pomysł nie wypali, bo oni będą bać się nas;) A tak serio to kto by przenocował 10 chłopa, to już prawie garnizon wojska.Jeśli ktoś jest chętny na prawdziwą przygodę niech da znać! To będzie coś w stylu easy-riders „and whatever comes our way” Acha, na razie jest nas 3 i jedziemy enduro i średnimi turystykami, z możliwością jazdy przez lasy, pola itp. Adios amigos! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piocho Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=56215&hl= Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZrider Opublikowano 23 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Acha, wyjazd na 2 tygodnie, tak, żeby trochę pozwiedzać, a nie dojechać, stanąć stopą na ukraińskiej ziemii i zaraz wracać :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) napisz cos bliżej jakie motorki maja jechac ktoredy trasa ma wieżć itd chce jechac z kolega do rumuni ale jak bedzie za mało chetnych to moze bym sie przyłaczył do ciebie w tamtym roku nie wypaliło w tym juz musi pozdrawiam! Edytowane 24 Maja 2007 przez zoltecek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZrider Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Trasa wiedzie przez Lwów, po łebkach Karpaty Ukraińskie, Odessa, (Mołdawia do przemyślenia), Krym. Na Krymie najlepiej wziąc nocleg gdzie można zostawić bagaze i łatwiej się poruszać bez nich. Motorki sa narazie takie:XJ600, Zephyr750 i mój Translp600.Prędkość przelotowa 110-120.Chętnych narazie mało, a jak zwykle bywa pewnie ktoś odpadnie, wiec wyjazd z tego powodu również stoi pod znakiem zapytania. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_rocki Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Otóż chciałbym, żeby był to wyjazd męski (bez plecaczków) Wow! MZ-tka...a co na to małżowinka szanowna? Czy moze po zeszłorocznym wyjeździe stwierdziła "motocykl no more"? : ;) W tym roku dajemy daleko na środkowy Wschód, ale w przyszłym roku ryzuje sie powoli plan miesiecznego wyjazdu w strone Kirgizji i Uzbekistanu (do Kazachstanu motory jadą pociagiem). Przemyśl temat. Pozdro,Rob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZrider Opublikowano 29 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 (edytowane) Wow! MZ-tka...a co na to małżowinka szanowna? Czy moze po zeszłorocznym wyjeździe stwierdziła "motocykl no more"? : :lalag: Oj nie nie, ona bardziej lubi jeździć ode mnie. Tylko w tym roku nie może, bo ma wielki brzuch i byłoby to niebezpieczne. Za to w przyszłym roku obiecałem jej, że pojedzie ze mną. A jak twoja małżowinka? zabierasz ją na wschód czy się nie odważy? :wink:Co do wyjazdu do Kazachu i dalszych "stanów" to też nad tym myślałem, ale problem jest z wizami. Potrzeba zaproszenie od odsoby zamieszkującej kraj i wtedy dostaje się wizę. Jak zamierzacie to rozwiązać? Edytowane 29 Maja 2007 przez MZrider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel wegrzyn Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Witam.Jestem zainteresowany wyjazdem.Co myslisz o moim motorze.Potrzeboje wiecej szczegolow.Kiedy wyjazd ile osob.Czy spotykamy sie przed wyjazdem.Napisz swoje namiary.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groszek Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 (edytowane) mzrider - to wiesz juz jaki jest dokładnie termin tego Waszego wyjazdu?? Bo może bym sie podczepił...ale 6-go lipca muszę być w domu. Edytowane 16 Czerwca 2007 przez Groszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZrider Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Nie wiem jaki jest termin wyjazdu, albo start 23 czerwca albo 1 lipca na 1 lub 2 tygodnie. Nic nie wiadomo :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groszek Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 23 czerwca to juz za tydzien, wiec kiedy chcecie sie zdecydowac? :D gdybyscie jechali 23 czerwca i na 1 - 1,5 tygodnia to tak jak mowie, moze bym sie przylaczyl. Daj znac jak juz sie zdecydujecie :clap: pozdrawiam PS. ile planujecie przeznaczyc pieniedzy na ten wyjazd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Jaki dystans? Tzn w przyblizeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi