WATERBLADE Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Witam. Mam problem przy wyborze uszczelniaczy. Nie wiem jakiej firmy wybrać. :) Po wstępnym przeszukaniu internetu znalazłem sporo firm tj: athena, ariette, NAK, NTK, NOK, ARI i inne. Na forum znalazłem tylko informacje że ariette sie słabo sprawuje. Kupował może ktoś ostatnio i wypróbował produkty którejś z w/w firm? Co polecacie? A może ktoś wie jakiej firmy są montowane fabrycznie?? bo połowa sprzedawców deklaruje że jego produkt jest w japońskich motocyklach montowany fabrycznie. Chodzi mi o wytrzymałość ponieważ powoli zaczynam stunt'owac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 ja zakładałem do siebie ARI-jak dla mnie pierwsza klasa, zaz założone, problem znikł. pozdrawiam nie iwem jak inne firmy ale ta bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 (edytowane) Założyłem ariette dwu wargowe wyglądają porządniej niż oryginały yamahy, oczywiście trzymają zajebiście tylko cena sporo bo chyba 37zł ale to w salonie Yamahy bo na allegro i w sklepach netowych nie było mojego rozmiaru 46 mm laga :) Edytowane 19 Maja 2007 przez qpa Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WATERBLADE Opublikowano 19 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 http://www.allegro.pl/item193077875_uszcze..._motocykla.html a co sądzicie o tych?? bo widzę że duże zainteresowanie jest nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 ja własnie brałem od seby, pożądna firma, pożądna paczka i pożądny człowiek, daje nawet paragon i wizytówkę, jest nap[rawde godnym sprzedawcą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 ja używam ariette, działają elegancko, tylko nie można zapomnieć o tej paście którą załączają do simmerów Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 mialem takie ari w łapkach to wyglądają mizernie w porównaniu do ariette. Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 ARI, Saito :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sergio Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 ARI, Saito :biggrin: ariete najlepsze jesli nie ma to saito... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WATERBLADE Opublikowano 20 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Hmm widzę że zdania podzielone. A może ktoś ostatnio kupował do bladego?? Gdzie i po ile i jak sie sprawują :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabo Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 ja kupowałem ARI z allegro od SEBA MOTOR, jak dla mnie to pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WATERBLADE Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 No to chyba zamawiam na allegro od seby. Dzieki panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Nie chcę zakładac nowego tematu, więc odświeżam. Chcę wymienic u siebie w NSR uszczelniacze i teraz pytanie:- brac te z kapturkami przeciwpyłowymi czy zwykłe ? Różnica w cenie to około 20-25 zł ... Jest duża różnica między tymi a tymi ? Czekam na informacje :buttrock: Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 W pierwszym przypadku kupujesz same uszczleniacze, w drugim kupujesz uszczelniacze i dodatkowo kapturki przeciwpyłowe. A kapturki przeciwpułowe to te uszczelniania ktore widzisz z zewnątrz w goleni. One nie mają styku z olejem i mają za zadanie zeby do własciwego uszczelniacza nie dostało sie tyle syfu. Jesli nie rozbierałeś nigdy lag wydaje sie Tobie pewnie ze to co widisz z zewnątrz to te własciwe uszczelnia i pewnie stąd to pytanie. Jesli te kapturki nie są popękane i poniszczone to nie musisz ich wymieniać, chyba ze bardzo chcesz starcić kase to na pewno nie zaszkodzi. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Dzięki wielkie :D Czyli tak jak zrozumiałem - w każdych lagach są uszczelniacze i te kapturki przeciwpyłowe :) Pytanie tylko czy w razie czego dostane same kapturki... Hehe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi