MTX125XR2 Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Motorek kupilem Niedawno i przyznam ze malo sie na tym znam, poprzedni wlasciciel dolal do skrzyni zbyt rzadki olej i duzo mi go uchodzi chcialbym sie dowiedziec jaki najlepiej lac i o jakiej gęstosci a takze czy do chlodnicy lac wode czy normalny plyn chłodzący.....(motor nie słuzy do jazdy po torze tylko rekreacja i oranie ziemi :icon_mrgreen: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Nie lej "kranówy". Możesz układ chłodzenia zalać wodą destylowaną, ale najlepiej jakimś płynem, albo koncentratem (rozcieńczach go z wodą destylowaną ). :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Ja swoja Dt80 zalewalem olejem mobil4t 10W40. Taki olej zalecala instrukcja.A do chlodnicy nalej chociaz petrygo. Nigdy wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Ja z racji katów moją dt zalałem płynem motula za 19 zł za litr... do silnika shell 10/40 zalecany przez instrukcje :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Ja leję Bel Raya "GEAR SAVER" do skrzyni i borygo alu do chłodnicy. Ani na oleju ani na chłodziwie nie radziłbym oszczędzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek 125 Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 ja w moim mtx-ie do skrzyni wlałem mobil 4t a do chlodnicy koncentrat rozcienczony z wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelmlody Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Ja do skrzyni leje mobil 4t 10W-40, do dozownika castrol r2, a do chłodnicy jakiś tani płyn chłodzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTX125XR2 Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Aha a czy mozna lac ten sam olej do dozownika co do skrzyni ? czy do dozownika inny ? heh pytanie pewnie zwala z nog ale mechanika to dla mnie czarna magia :icon_mrgreen: motocyklowa szczegolnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Aha a czy mozna lac ten sam olej do dozownika co do skrzyni ? czy do dozownika inny ? heh pytanie pewnie zwala z nog ale mechanika to dla mnie czarna magia :biggrin: motocyklowa szczegolnie :icon_evil: Nie można lać tego samego oleju do dozownika co do skrzyni. Te oleje mają zupełnie inne funkcje. Jeden ma się spalać a drugi nie :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTX125XR2 Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 To jaki polecasz do dozownika ? Widze ze Madry kolego jestes i Juz Cie Lubie :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sydney Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Ja leje pólsyntetyk Agipa. Możesz też nalać castrol r2. Już nawet lepiej nalać miksol niż zwykły olej. Eventualnie Półsyntetyk Orlena - ale szczerze odradzam, nie ma tu co oszczędzać !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi