squash Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Witam. W temacie opisałem praktycznie cały problem. Mam zamiar zamontować tak zwany "handbrake". Mam pompkę sprzęgła od jakiejś HONDY. No i pytanie czy ta pompka da rade zacisnąć szczęki cztero tłoczkowego hamulca tylnego? Czy ma wystarczającą wytrzymałość aby mocniej nacisnąć?? (w końcu klocki zaciskające się na tarczy dają większy opór niż sprzęgło a tym samym większe ciśnienia w pompie). Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 da rade... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawasaki454 Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 (edytowane) Ja zastosowałem pompkę sprzęgła do uruchamiania tłoczków cham w cham bębnowych zakończonych przewodem gumowym i pompmka bez problemu sobie radzi. Edytowane 16 Maja 2007 przez kawasaki454 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Co jak co ale Polak to potrafi z części od sprzęgła zrobić hamulec :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Co do wydajności to na pewno wystarczy. Ruch tłoczka czy tłoczków w zacisku jest minimalny. A co do siły to tutaj liczy sie tylko dźwignia jakiej użyjesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
squash Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 OK!!! To super :) Interesuje mnie jeszcze kwestia wytrzymałości tej pompy. Czyli jak będę potrzebował przyhamować mocniej to czy pompa mi się nie "wyrzyga". Jest to dla mnie najistotniejsza sprawa ze względu na to że ta pompa ma mnie ratować przed upadkiem na plecy. Dziękuje za podpowiedzi. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Nie mozesz dostac hamulcowej o tej samej srednicy co oryginalna ?Rozmiar jest nadlany na jej stronie wewnetrznej, tzn od strony kierownicy.Kazda o tej samej srednicy bedzie pracowala, czy to sprzeglowa czy hamulcowa. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi