bartezz Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 no właśnie, był ktoś? Jakie wrażenia? Zapisałem się na 1.07 i mam nadzieję dowiedzieć sie czegoś ciekawego. Jedzie może ktoś z forum, raźniej w gromadzie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sofija Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Ja byłam i uważam, że naprawde warto (nie jest to reklama oczywiście).Zajęcia trwają od 10 do 18.30 z przerwą na lunch - lunch i śniadanie są serwowane przez orgznizatorów.Zaczyna się od wykładu teoretycznego przy kawie i świeżych drożdżówkach - omawiają techniki jazdy, hamowania, pokaz slajdów oraz omówienie tego co będziemy robić.Potem przemieszczamy się na lotnisko i tam juz praktyka:- rozgrzewka - małe akrobacje,- manewry przy minimalnych prędkościach,- slalom z przeciwskrętem przy różnych odległościach między pachołkami, sama taktyka przeciwskrętu - trenowana także na prostej (puszczanie kieronicy i odpychanie bez trzymania),- hamowanie awaryjne - najpierw ćwiczymy sam tył aż do zblokowania koła, potem sam przód pulsacyjnie, a potem oba na raz przy różnych prędkościach - na tym ćwiczeniu w mojej grupie koleś zaliczył glebę,- potem omijanie przeszkody przy różnych prędkościach,- jazda w zakrętach (3 pozycje),- hamowywanie w zakrętach,- hamowanie awaryjne w zakrętach, I chyba tyle tego było ...Ogólnie jestem bardzo zadowolona - miła atmosfera, ffajni instruktorzy - miałam okazję poćwiczyć rózne ciekawe rzeczy. Jesli masz jakies pytania, mogę odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareckiz Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 A ze tak sie wtrace ile to kosztuje taka przyjemnosc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezz Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Sofija dzieki za info, czegoś takiego sie spodziewałem, już nie moge sie doczekać :notworthy: jareckiz: musisz jeździć motocyklem suzuki, koszt 70 pln, drobiazg, jak za cały dzień szkolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_vip Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Na stronce podane są wymagania dotyczące ubioru. Może wiecie, czy są one respektowane dokładnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sofija Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Na stronce podane są wymagania dotyczące ubioru. Może wiecie, czy są one respektowane dokładnie?? Podczas szkolenie na którym byłam wszyscy byli odpowiednio ubrani w strojach ze skóry lub tekstylnych, ale zawsze motocyklowych.Wydaje mi się, że taki wymóg jest związany z OC organizatorów.Myślę, że lepiej byc ubranym odpowiednio bo przy ćwiczeniach mozna sie wywrócic - podczas szkolenia jedne koleś połozył moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzabor Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Myślę, że lepiej byc ubranym odpowiednio bo przy ćwiczeniach mozna sie wywrócic - podczas szkolenia jedne koleś połozył moto. U mnie na szkoleniu był chłopak w jeansach i nie było problemów. Ale nie będę tego komentował.U mnie też była gleba jak ktoś chce zobaczyć realcję to info na priv (bo to inne forum :icon_rolleyes: )Co do zadowolenia to podpsuję się pod Sofiją :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hes Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Hej fajne to może być i w sumie nie drogie.A możecie podać stronę z info o tym :) bo może bym z tego skorzystał, no i w jakiej jest to miejscowości?pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telet Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Hes, żeby było niedrogie, musisz mieć motocykl Suzuki:)a strona z info: SMS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hes Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Aj tego nie przyuważyłem no cóż szkoda może doczekam się jak honda postanowi coś takiego zorganizować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruleś Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Witam HEs sluchaj nie lam sie tylko sie dowiedz w salonie obok ciebei ktory posredniczy w organizacji podpytaj tak delikatnie i moge sie zalozyc ze sie uda :) u mnie byl koles na hondzie wiec chyba jakos sie mu udalo :) a instruktor nie mial u nas nic przeciwko wiec stary uszyw gore :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telet Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Jak by ktoś chciał sie jeszcze podzielić wrazeniami ew. filmami z Moto szkoły to chetnie poczytam, obejrze :) zreszta zapewne nie tylko ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliwa Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Wystarczy poszukać bo było już o tym wielokrotnie - tutaj np. masz moje wrażenia ze szkolenia, a na stronie BS albo chyba nawet Suzuki znajdziesz kilka filmików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulawy Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Hejka!Byłem w niedziele 13.05 na szkoleniu w Gliwicach.Polecam wszystkim motocyklistom, tym świeżym i tym mniej świeżym;pDostaliśmy taki wycisk, że masakra, ale warto było :bigrazz: Na drugi dzień miałem zakwasy... :crossy: Były dwie Yamahy więc chyba się da innym motocyklem niż Suzuki. Instruktor mówił, że jego nie obchodzi jakiej marki motocyklem przyjeżdżasz. Zawsze można powiedzieć, że Suzuki się zepsuło i przyjechałeś na motocyklu żony :smile: kulawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBSON Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 widze ze wszyscy zachwyceni - ja ogladam to szkolenie w czasie pracy( i mam mieszane uczucia-czasem wrecz smiech mnie ogarnia). ci co sa lub byli na teori i choc pierwszych dwu godzinach u Marka beda wiedzieli oczym pisze.niestety instruktorzy w szkole suzuki maja spore braki :D((((((((((((((((((((((((((((((((((((ale nie mozna tylko krytykowac!!!!!!!!!!!! nawet najmniejsze podniesienie wlasnych umiejetnosci jest dobre - i czasami ratuje tylek.kursowicze przemyslce wszystko co wam powiedzieli lub powiedza na tym kursie bo.............................pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi