Skocz do zawartości

wolno spadajające obroty HONDA CRM 125

MOTOOOCROSS
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam problem z hondą crm 125 gdy wkrecam na wysokie obroty jedzie normalnie a gdy puszcze manetke bardzo wolno spadają obroty i nie ma wolnych obrotów prubowalem wyregulowac gaznik ale tonic nie daje caly czas tak samo sie zachowuje dodam ze linka i rolgaz jest ok :) :icon_razz: :crossy:

• 2 tygodnie później...

witam mam problem z hondą crm 125 gdy wkrecam na wysokie obroty jedzie normalnie a gdy puszcze manetke bardzo wolno spadają obroty i nie ma wolnych obrotów prubowalem wyregulowac gaznik ale tonic nie daje caly czas tak samo sie zachowuje dodam ze linka i rolgaz jest ok :banghead: :biggrin: :clap:

Pozwól, że zapytam :icon_mrgreen: ... prowadzisz jakiś ala serwis motocyklowy? Kilka razy w tygodniu zadajesz pytania dotyczące usterek, co i raz innego moto :icon_razz: , było już: wre 125, kx 250, dt 125, piaggio 125, kmx 125, wr 125, crm 125, cr 250- to tyle co pamietam :icon_razz:

Co do pytania- wyglada na lewe powietrze, ale wróżek tu nie ma.

elo :)

Może to być i membrana przy gaźniku (jeżeli taką posiadasz). Ja mam podobnie tylko w mniejszym stopniu... To jest opinia mojego znajomego który zna sie na mechanice ale zaczekaj na potwierdzenie bardziej uprawnionych :biggrin:

juz naprawilem tą honde ,oring pod regulacją przepustnicy był do wymiany i ciągną lewe powietrze

a co do pytania kolegi czy prowadze serwis to odpowidam ze nie do konca serwis tylko naprawiam moto od kumpli z mojej ekipy :)

pozdrawiam

mialem taka sytuacje w moim sprzecie tez 125 w 2T po kilku probach okazalo sie ze pekl mi kawalek tloka (wydmuchalo go przez wydech) i moto chodzilo na jednym pierscieniu! lepiej zajrzyj tam szybko!

elo :P

A ty lepiej przeczytaj temat zanim cos odpowiesz... Zerknij jeden post nad twoim ;)

juz naprawilem tą honde ,oring pod regulacją przepustnicy był do wymiany i ciągną lewe powietrze

POZDRO

Pozdrawiam.

wez samostart i popryskaj na włączonym silniku na wolnych obrotach w miejscach siemeringów od wału , krucców,gaznika,i wszystkich polączen gdzie moze dostac sie lewe powietrze jak bedzie cos puszczalo to bedzie reagowal obrotami na samostart

pozdro<><