marcin.j007 Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Na początku witam wszystkich!No więc tak:W moim MTX’się 125 od zakupu brakuje końcówki tłumika….Z racji że trochę się to „tłucze” planuje budowę czegoś takiego….(jakąś przelotową)Posiadam rurę ze stali nierdzewnej o grubości ok. 5 cm , i jej zamierzam użyć jako obudowy końcówki.Ale co włożyć do środka, jaka długość??? Jeśli ktoś orjętuje się w temacie, byłbym bardzo wdzięczny za pomoc…Zależy mi tylko na tym aby to trochę uciszyło moto, ale NIE OSŁABIŁO!!!Jeśli się to przyda to dyfuzor mam zablokowany, a rurka która zmierza od „gruszki” do końcówki jest o średnicy ok. 2 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 polecam odblokowac dyfuzor, a co do tlumika to ja mam przelotówke ktura sam zrobilem: w srodku tej rurki musisz wstawic mniejsza rurkie o srednicy kolo 15-20 mm najlepiej jak by to byla siatkowa(mozesz sam ja powiercic wiertlem kolo 5mm) na okolo tej rurki ukladasz wate szklana lub welne mineralna i szczelnie spawasz wszystko do kupy. duzej filozofi tu nie ma jest taka zasada ze im tlumik jest cichszy tym bardziej ogranicza przelot spalin srednicami otworów mozesz manipulowac a jako ze masz 125 powienienes je miec nawet wieksze :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.j007 Opublikowano 13 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 w srodku tej rurki musisz wstawic mniejsza rurkie o srednicy kolo 15-20 mm najlepiej jak by to byla siatkowa(mozesz sam ja powiercic wiertlem kolo 5mm) a ta mniejsz rurka prosto do zakończenia końcówki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 ja tak mam :) a i musze powiedziec ze moja koncówka nawet dobrze tlumi bo kiedys ja urwalem to az sie jezdzic nie dalo tak glosno chodzil a z nia troszke glosniej niz seria chodzi:D a jak juz dlubiesz to zajmij sie dyfuzorem mocy nigdy dosc :) choc bez prezsady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.j007 Opublikowano 13 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 (edytowane) o dyfuzorze myśle od dawna :) a długość końcówki nie gra roli? Edytowane 13 Maja 2007 przez marcin.j007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker6 Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 gra role, ale chyba łatwiej Ci będzie kupić nową końcówkę ja jakimś bajzlu. wsumie mozesz robić to doświadczalnie, wsuwając lub wysuwajac rurkę jak to Sałek doradza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.j007 Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 wsuwając lub wysuwajac rurkę jak to Sałek doradza yyyyy........można troche jeśniej?? :flesje: ps. jeszcze jedno głupie pytanko:Jak ja tą mniejszą rurkre włoże do środka (ponawiercam) i napcham watą w koło to chyba będzie tak samo jakbym wstawił tylko tą mniejszą rurke (tkie przedłużenie dyfuzora,tylko wtedy po co mi obudowa :clap: :biggrin: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker6 Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 czego nie rozumiesz??robisz to tak zeby mozna było przesuwac rurką, sprawdzasz w jakim połozeniu ma odpowiednie osiagi i montujesz ja tak na stałe. Sałek to starszy pan który niegdyś opisywał zwiekszanie mocy w różnych motorkach(w ŚM), z czego sklecił nawet ksiazke(dostepna na allegro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.j007 Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 czego nie rozumiesz??robisz to tak zeby mozna było przesuwac rurką, sprawdzasz w jakim połozeniu ma odpowiednie osiagi i montujesz ja tak na stałe. Sałek to starszy pan który niegdyś opisywał zwiekszanie mocy w różnych motorkach(w ŚM), z czego sklecił nawet ksiazke(dostepna na allegro) Pana T.Sałka znam z artykułów o wsk'ch :icon_eek: Czyli tą ponawiercaną rurke wysuwać i wsówać aby moto najlepiej wchodziło na obroty? (a jak przypadnie gdzieś w połowie ?)Jeszcze jedno: Dużo upychać tej waty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 daj sobie siana;] kup końcówke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi