Czarek-fighter Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Jaką polemność(w litrach) ma zbiornik od h-d sportstera,???Chodzi mi o tą wersje zbiornika,która była montowana np. w sportster sport, bo w sportster custom byłe trochę dłuższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Z którego rocznika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek-fighter Opublikowano 13 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 hmm, na bank nie z tych ''nówek'' myśle,że to jest z połowy lat 90-tych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 No trudno powiedziec jesli nie wiesz o jaki model chodzi.883 Custom ze zbiornikiem typu łezka (czyli wszystkie Sporty 1200 też) ma 4.5 gallonzwykły Sportster 883 ma 3.3 gallona ( i reszta z rodziny 883 tak samo)Dodam ze są to pojemności w nowych modelach 2007.Starsze modele maja tez 3.3 gallona (ok.12,5L)wszystkie , z wyjatkiem 1200Custom ktory ma 4.4 (ok.16.5L)galllona. MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) jest dokładnie tak jak kolega qurim pisze, najwiekszy bak ma custom, wartosci podane powyzej zgadzaja sie dla modeli 2003 i tych starszych Edytowane 14 Maja 2007 przez buba6 Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koobra Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Jaką polemność(w litrach) ma zbiornik od h-d sportstera,???Chodzi mi o tą wersje zbiornika,która była montowana np. w sportster sport, bo w sportster custom byłe trochę dłuższe. No to lecimy: do 1995 - wiekszosc miala 2.5gal, 3.3gal opcjonalnie, niektore modele 3.5, 3.7 lub 4.0gal;od 1995 - wszystkie 1200 maja 3.25gal zbiorniki;od 1997 - wszystkie 883 maja 3.25gal zbiorniki;od 2004 - modele Custom maja 4.5gal zbiorniki. 1US gallon = 3.7854118l (podaje za google calculator), czyli: 2.5gal = 9.5l3.3gal = 12.5l4.5gal = 17.0l I teraz ja zadam pytanie: czy do Sporta z 2003 roku da sie zalozyc 4.5gal zbiornik bez dodatkowych przerobek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 A po co? Małe zbiorniki wyglądają :lalag: A XL 1200C z dużym zbiornikiem jakoś mało pryzpomina sportstera. Ja bym wolał mały zbiorniczek :icon_rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 I teraz ja zadam pytanie: czy do Sporta z 2003 roku da sie zalozyc 4.5gal zbiornik bez dodatkowych przerobek? za jakieś dwa tygodnie będą u mnie stały dwa takie, roczniki 2003, zobacze czy da sie zamienic je :icon_rolleyes: Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek-fighter Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 A po co? Małe zbiorniki wyglądają :biggrin: A XL 1200C z dużym zbiornikiem jakoś mało pryzpomina sportstera. Ja bym wolał mały zbiorniczek :icon_mrgreen: Fajne są te małe zbiorniczki, Tylko,że jak ma się sprzęta ''paliwożera'' to trzeba często tankować ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Wiem coś o tym. Ale akurat Sportsterki nie należą do jakichś strasznie paliwożernych motocykli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Heh. Sportstery raczej duzo nie palą ze względy na ich motorowerowe silniki a co do zbiorników Sport`a to mi sie wydaje ze wlasnie ten klasyczny zbiornik jest elementem ktory szpeci caly motocykl bo zakłóca płynność linii.Ja osobiscie wolalbym styl Custom`a co by chociaz kawałek silnika przykrył i taka troche odmiana bo klasyczny ksztal juz troche nudny jest. Ale o sprawach gustu nie dyskutuje się.Tak czy inaczej Halrey musi byc fajny i sie podobac bo to Halrey wiec będę udawał że nic mi nie przeszkadza w Sportsterze. Tymczasem dla milośników Harley`a polecam obejrzec ten filmik z linku ponizej. Ja to ogladma kilka razy dziennie w tym rano przed pracą i wieczorem przed snem, padam na kolana i sie modlę. MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Heh. Sportstery raczej duzo nie palą ze względy na ich motorowerowe silniki a co do zbiorników Sport`a to mi sie wydaje ze wlasnie ten klasyczny zbiornik jest elementem ktory szpeci caly motocykl bo zakłóca płynność linii.Ja osobiscie wolalbym styl Custom`a co by chociaz kawałek silnika przykrył i taka troche odmiana bo klasyczny ksztal juz troche nudny jest. Ale o sprawach gustu nie dyskutuje się.Tak czy inaczej Halrey musi byc fajny i sie podobac bo to Halrey wiec będę udawał że nic mi nie przeszkadza w Sportsterze. Tymczasem dla milośników Harley`a polecam obejrzec ten filmik z linku ponizej. Ja to ogladma kilka razy dziennie w tym rano przed pracą i wieczorem przed snem, padam na kolana i sie modlę. masz u mnie piwo za ten film, wiesz moze jak go zgrac na dysk? Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 qurim -> Motorowerowy silnik w XL 1200 objedzie większość big twinów (plus większość japońskich V2 do pojemności 1600 :icon_mrgreen: ). Nowy XL 1200 bez względu na rozmiar zbiornika na 4 biegu wyciąga bez oporów 110 mph (oki trzeba go delikatnie przeregulować :( ). A silnik w motocyklu trzeba eksponować a nie chować. Zwłaszcza jak jest taki zgrabniutki jak w H-D. Ale jak powiedziałeś "o sprawach gustu nie dyskutuje się". Reklama "Live by it" jest niezła :icon_razz: . Spece od marketingu HD są naprawdę dobrzy :icon_twisted: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilio1400 Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Jeśli chodzi o pobieranie filmików ze strony YOU TUBE to polecam np. taki programik jak: YouTube Video Downloader. java script:emoticon(';)', 'smid_3'):) https://picasaweb.google.com/108519750681523868713/Heritage2005?authkey=Gv1sRgCNOH7JnJtqaCOQ# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koobra Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 A po co? Małe zbiorniki wyglądają :evil: A XL 1200C z dużym zbiornikiem jakoś mało pryzpomina sportstera. Ja bym wolał mały zbiorniczek ;) Jak zwykle przekorny :( Mam w planach dalsze wypady sprzetem i nie usmiecha mi sie tankowanie co 120mil. Gdybym mogl na taka okazje wrzucic sobie wiekszy zbiorniczek, to chetnie bym sie skusil :clap: To co, wie ktos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi