michals Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 http://www.agv.it/prodotto.asp?Id_Prodotto=13 Zainteresowal mnie ten kask, glownie ze wzgledu na fajny wyglad i cene (320zl). Jego planowane przeznaczenie to bycie drugim kaskiem dla mnie do smigania po miescie (np upalne dni) oraz od czasu do czasu dla pasazera. Co o tym sadzicie? Mial to moze ktos na glowie? Czy w tego typu kasu pasazer zniesie niedaleka turystyke do 100-120kmph? Moze cos poradzicie innego w tym typie i cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Hej.Kask wykonany jest przyzwoicie. duża gama kolorów, możliwoś zdjęcia daszka razem z szybą.Ale jak dla mnie ma za twardy środek, i jest trochę za płytki.Niestety jestem okularnikiem, i bardzo nie wygodnie leżał mi na wysokości uszu.Szybka świetnie osłania przed wiatrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michals Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Hej.Kask wykonany jest przyzwoicie. duża gama kolorów, możliwoś zdjęcia daszka razem z szybą.Ale jak dla mnie ma za twardy środek, i jest trochę za płytki.Niestety jestem okularnikiem, i bardzo nie wygodnie leżał mi na wysokości uszu.Szybka świetnie osłania przed wiatrem. wielkie dzieki za odp. Ja co prawda tez slepy jestem ale okulary mnie wkur... nawet bez kasku wiec ich nei uznaje i smigam w soczewach. a jak z halasem da sie te 100-200km przejechac w racjonalnej predkosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michals Opublikowano 9 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 (edytowane) Jako ze Bali LX w kolorach tych jest nie do dostania na chwile obecna :banghead: rozwazam cos z tych: http://www.motocombo.pl/produkt-2474-29_34.html http://www.motocombo.pl/produkt-1673-29_34.html http://www.motocombo.pl/produkt-573-29_34.html Caberg to ogolnie tez w miare uznawana firma czy raczej zdecydowanie slabsza niz np agv? Edytowane 9 Maja 2007 przez michals Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 nie lubisz swojego plecaczka..? 100-120kmh w otwartym kasku... nie lubię być złym prorokiem, ale wg danych z "motocyklisty doskonałego" blisko 1/3 wypadków to uderzenia idące na szczękę. kasku lub... pasażera - jeśli tej pierwszej nie ma. nie mówiąc już o komforcie jazdy - mnie np nolan n40 (z dłuższą szybą) nie zapewniał wystarczającej osłony przed podmuchem na xv535 - a tam 120-130kmh to była prędkość właściwie maksymalnafajnie mieć drugi kask, ale bez przesady. ten raczej na skuterek się nada :/jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michals Opublikowano 9 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 i wlasnie po to stworzylem tego posta :Pdzieki za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Gadanie. Większość moich znajomych śmiga w kaskach typu jet i bez problemu robią traski nawet powyżej 150 km :buttrock: Kilku to nawet na GSXRach latało w Nolanach N40 :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 po pierwsze: latało? już nie lata? cieeekaweeee... :>po drugie: kask ma dwie role, obie z grubsza opisane - komfort jazdy + bezpieczeństwo. ja się wypowiadam w swoim imieniu: nie wyobrażam sobie "przypisania" plecaczkowi gorszych warunków jazdy/ bezpieczeństwa niż sobiemoże mam dziwne podejście...jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Na R1 Nolan N40 nie bardzo pasuje :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi