granat Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 ale czemu w kołach chcesz władować zwykłe łożyska jak można dostać stożkowe polskie a po drugie zwykłe proste nie wytarzymają długo bo nietety w zaprzęgu sprzęty dostają nieżle po kołach.Czemu????? bo ostatnio sprzedziłem tydzien w garazu prubujac wyregulowac te je..... stozki!!! I dziekuje za rady typu-a moze dystansów nie załorzyłes?, lub- wez dokrec nakretke bo to wywołuje tylko moja irytacje a nie efekt, jak nie ma luzu na osce to klinuje beben hamulcowy, jak hamulce hodza to jest straszny luz itd. wole zmienic raz w roku łozyska niz co miesiac koła i dyfer. przeczwiczyłem wszelkie rozwiazania i nie potrafie sobie z tym dac rady, jesli ktos wie jak to zrobic czekam na rade bo warto wiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 dokręcasz do końca i popuszczasz 1/4 obrotu. musi pasować.luzu na łozysku nie będzie i będzie sztywne tak samo ja zwykłe kulkowe - nie ma prawa być róznicy .kłopoty z hamulcami sa spowodowane czym innym niż łożyskami.propozycja wysmaruj tuszem beben , skręc na mocno odpuść 1/4 obrotu , jak będzie tarło rozkręć i zobacz gdzie ociera - . w tych miejscach nie bedzie tuszu.jak krawędz okładziny o beben - to wina dystansu. sam mam kulkowe ale z racji zboczenia spowodowanego orginałem, ale reszta znajomych jeżdzi na stozkowych bez żadnych problemów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Przecież prosił zeby go nie irytować ;P Uważaj andrew bo raz do roku każdy granat strzela sam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Smiechem:-) odpada, bo nic nie trze ani nie chodzi ciasno bo fajnie chodzi, nie tu chodzi o cos innego, jeszcze nie rozgryzłem ale dotre do sedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi