Piotrek Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Witam, Mam takie pytanie, jakiego gluta warto zakupić do smarowania łańcucha? Mam nadzieję ze doradzicie cośdobrego, efejtywnego i w miarę taniego.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Motul bo: -w rozsądnej cenie-w porównaniu z poprzednim badziewiem, mam czystą felgę-łatwo sie nakłada-no i smaruje najważniejsze ze sie trzyma i nie bryzga po feldze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 4 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 ok, a mogłbyśpodać jakiegoś linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jantarski Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Niezły też jest Shell Advance, ma dobrą przyczepność, nic nie bryzga itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 4 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 a i jeszcze jedno, co ile mniej więcej należy nasmarować łańcuch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 ja uzywam spray Vavoline`a i jest super - lancuch jest zawsze suchy, nie lepia sie brudy, nawet podczas jazdy offroad. cena 34 zl za 500 ml Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 co ile smarować? wedle uznania, ja smaruje łańcuch jak zaczyna sie świecić i inaczej go słychać. Ale jeżeli jeżdżę w deszczu to częściej, za każdym tankowaniem. motul: http://moto.allegro.pl/item191638506_smar_...ucha_motul.html joł i szerokich czarnych asfaltów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BU?KA Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Ja i kilku moich znajomych używamy smar BEL-RAY. Nie słyszałem złych opinii. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 ja uzywam spray Vavoline`a i jest super - lancuch jest zawsze suchy, nie lepia sie brudy, nawet podczas jazdy offroad. cena 34 zl za 500 mlMi tez wydaje sie ze Valvoline jest najlepszy. Kiedys valvoline byl bardzo gesty i nie smarowal tak jak nalezy, ale ostatnio kupilem i jestem bardzo mile zaskoczony (niby napisane ze nowa formula) i musze powiedzec ze to prawda :notworthy: Castrol i Aral w moim odczuciu sa gorsze od Valvoline, innych nie uzywalem :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotoPatryk Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Ja używam czegoś takiego http://moto.allegro.pl/item188731743_castr...otocyklowy.htmlI smaruje w zależności jak "chodzi" Czy nie chałasuje inaczej, a słyszałem ze sie smaruje co ok 500km ale to zalezy od sposobu jazdy i warunków atmosferycznych. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 witam ja po wielu wynalazkach używam motula po smarowaniu zostaje na łańcuchu a nie na feldze. :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Dzięki za rady, zakupiłem Castrola, nie wiem dla czego, ale jakos opis aukcji mnie zachęcił. Dzisiaj powinien przyjść to napisze co i jka.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
squod Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Dzięki za rady, zakupiłem Castrola, nie wiem dla czego, ale jakos opis aukcji mnie zachęcił. Dzisiaj powinien przyjść to napisze co i jka.Pozdrawiam ostatnio tez uzywalem castrola, mimo wszystko wedlug mnie troche za duzo brudzi .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 motul jak dla mnie jest za gesty i za duzo ma smaru a za malo oleju, bel ray to najwieksza kaszana jaka moje motocykle widzialy. po 200 nie bylo juz po nim sladu na lancuchu a na owiewce owszem. castrol z zielonym kapslem tez syfiaty. podobnie dziala jak bel ray czyli beznadziejnie. uzywam castrola chain wax czyli z czarnym kapslem i uwazam ze jest bdb. dlugo sie trzyma na miejscu, nie odpada jak po smarowaniu poczeka sie z 15min zeby sie przykleił. natomiast najlepsze smary jakie widzialem, ale nie wiem gdzie kupic to smar dirmu PENZOIL w zóltym opakowaniu. rewelacja. drugi to sygnowany znakiem hondy ktory moj kolega kupil na allegro. tak jak fabryka zaleca jest to olej z dodatkami. nie odpada, super smaruje i trzyma sie rewelacyjnie. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morus70 Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Polecam Motorex Chainlube Racing Spray, nie brudzi felgi, bardzo dobrze się trzyma na łańcuchu. Jak nie trafię w międzyczasie na deszcz to smaruję raz na 500 km. Trochę droższy niż pozostałe ale za to puszka o poj. 500 ml.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi