Pepper Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Witajcie. Mam problem. Nie mogę odpalić kobyły, wymieniłem świeczki na nowe, ale okazało się, że nie ma iskry.Moto stało ponad 2 miesiące bez odpalania a wcześniej nic się nie działo. Przy ostatniej okazji odpaliłem i chodził jakieś 20 minut, ale niestety zamiast robić to co tydzień, czy dwa musiałem odpuścić. Maszyna nie stała w ogrzewanym garażu, tylko po dachem, pod pierzyną.Poradzono mi, że świeczki padły i trzeba wymienić, ale nie ma iskry.Co robić? DziękiPzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Sprawdź kable, być może zawilgociały i dostają przebicia. Jak to nie pomoże to przeczyść styki od cewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merida125 Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 sprawdz przewod wysokiego napiecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 podładuj akumlator ... jak jest za słaby to czesto jest tak że energii wystarcza jeszcze na kręcenie ale właśnie iskry nie ma.... :smile: akumlator musi być w 100% sprawny to podstawa , jak dalej nei zapali to szukaj dopiero innych przyczyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 12 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Możliwe, że to bezpiecznik od cewki albo np. zworka na kostce od alarmu z immobiajzerem? Musiałem taką szajbkę wsadzić bo odłaczałem centralkę od alarmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Zgodze sie z przedmowca, ze zaczalbym od naladowania aku, specjalnie jak masz alarm w moto.Zapalanie co tydzien w zimie nie ma zadnego sensu i slusznie ze tego nie robiles. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Zgodze sie z przedmowca, ze zaczalbym od naladowania aku, specjalnie jak masz alarm w moto.Zapalanie co tydzien w zimie nie ma zadnego sensu i slusznie ze tego nie robiles. Adam M. Spróbuję na maksa ile wciągnie. Co do odpalania to zawsze robiłem to raz na tydzień najwyżej dwa i na wiosnę wsiadałem i jechałem. Bez odpalania widzisz co sie porobiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi