Siwy_ Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Otóż tak,na dniach zapewne bede musiał wymienić tłok, i mam do Was pytanie: jaką wybrać firme,czy mam kupić jakiś inny wymiar i czy razem z tłokiem dostaje sie pierścionki itp.Pozdrawiam :clap: Ps.I jaka jest cena takiego tłoczka? :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 do tłoka zawsze dostajesz pod wymiar pierscienie, oraz sworzen i zawleczki. ceny tloka- srednio od 100(position, meteor) do 400zł(Vertex, oryginal) oczywiscie cena z REGULY idzie w parze z jakoscia,ale nie na poziomie 20 zł, a raczej 200. wymiar- oczywiscie pod szlif. nie wiem jak ogolniej to ujac... pzdr:) a no i do tego, co wybrac- jak masz kase to bierz oryginal, dolicz ceny uszczelek i szlifu, suma da ci jakies 500-600 zł. oczywiscie bez robocizny. jak nie masz, to na przyklad tak jak ja mecz sie na tajwanskim tloku firmy position, gdzie po sezonie nadaje sie on raczej do wymiany. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Nie bierz oryginału tylko Wossnera albo Vertexa.Unikaj Meteorów :notworthy: Z resztą poszukaj, na forum było już parę tematów na ten temat.Na www.125.pl jest wszystko dobrze opisane :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Średnio dobrze bo do Rs 50 najlepszym wyborem bedzie orginalny tlok polini lub malossi.Za tlok malossi zaplacisz okolo 240 zl.szukaj na www.sklep.mieloch.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Dibo dobrze pisze dać mu piwa :) przy tej pojemności malossi jest bardziej sprawdzone Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) Dodaję że jest to taka reanimacja silnika bo jestem właśnie na etapie sprzedaży i zależy mi na tym aby tylko ktoś ją wziął...żeby odpalila i jeździla. A silnik jest po 15tyś od remontu, a wiec kupujący powinien sie liczyć z tym, że bedzie musial zrobić niedlugo remont :-)A więc wybiore pewnie tlok position.A jaka jest owego produktu cena?I gdzie moge go zakupić? Serwisy specjalizujące sie w 2T? Edytowane 11 Marca 2007 przez Siwy_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motowojtas Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 chyba chodzi wam o tłok PISTON a nie position Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 www.agmot.strefa.plwww.kemot.pl w jednych z tych sklepów są te tłoczki cena od 50- 80zł jak się nie myle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Lepiej kup markowy tak jak Ci wyżej radzą i napisz o tym w ogłoszeniu.Będzie na pewno większe zainteresowanie niż jak napiszesz, że kupiłeś jakiegoś tajwana za 80 zł. Bierz Polini a cenę motocykla podnieś o te 200 zł i styka :icon_mrgreen: Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Piston to pisze nawet na wosnerze,,Piston Kit" Piston po angkielsku to tlok?Kojarzenie wam sie PIston Kitow np for yamaha.TE tloki produkowane są przez MAhle.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 dobrze mowie, nie PISTON tylko POSITION. dzwonilem do kilku firm zajmujacych sie sprzedaza tlokami i pytalem o produkty tej marki. co do twojego podejscia do potencjalnego klienta, to prosze cie, nie zalamuj mnie. jesli tylko masz kase to doloz te 150zł i miej sie czym pochwalic. chcialbys kupic moto z gownianym sercem? pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Kup dobry tłok Vertexa albo Wossnera. Te tanie tajwany są tak wrażliwe i beznadziejne, że nie wykluczone, że jeszcze przed sprzedażą Ci jebnie i będziesz miał podwójny koszt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 12 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 (edytowane) Niemam pięniedzy na te drogie tłoki pozatym i tak mi nie uwierzą ludzie że ma tlok Pollini i nie dzyskam tej kasy.I tak strace na tym moto bo nie odzyskam nawet połowy kasy która w nia włożylem.Serdecznie Pozdrawiam Edytowane 12 Marca 2007 przez Siwy_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakret2 Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 ja kupilem tez tlok meteora z poczatku mialem male problemy bo sie przycieral ale dalem tlok z cylindrem do firmy gdzie robilem szlif i sciagneli mi 2 setki z cylindra i teraz mam moto pocisk natrzaskalem 500km w 5 dni i nie ma zadnych problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adoado0 Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 (edytowane) dobrze mowie, nie PISTON tylko POSITION. dzwonilem do kilku firm zajmujacych sie sprzedaza tlokami i pytalem o produkty tej marki. Moim zdaniem w ogóle ciężko to nazwać marką.. Pozatym wstawianie takiego tłoka na sprzedaż to też nie miłe. Nie chciałbym się znaleźć w roli kupującego. ja kupilem tez tlok meteora z poczatku mialem male problemy bo sie przycieral ale dalem tlok z cylindrem do firmy gdzie robilem szlif i sciagneli mi 2 setki z cylindra i teraz mam moto pocisk natrzaskalem 500km w 5 dni i nie ma zadnych problemow No to naprawdę rewelacja po prostu. Super wynik. Kupic cos nowego i trochę szlifować,tam dociąć,tu przyciąc i wogole. No i 500 km to po prostu bardzo duzy przebieg.To wyczynem bez obaw mozna tyle nabic. Mozna sie zastanawiac miedzy 100 zł a 600 zł.Ale czy warto dawac prawie 100 zł za gówno zamiast ok 200 zł Malossiego czy Poliniego?? Edytowane 13 Marca 2007 przez adoado0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi