Adbin Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Witam wymieniłem na poszątek sezonu wszystkie płyny także chłodniczy. Odpowietrzyłem układ i odpaliłem moto zeby sprawdzic czy wszystko ok.Ku mojemu zdziwieniu po osiagnięciu 100 stopni nie właczyły sie wentylatory. Czy to jest normalne??Czerwone pole zaczyna sie od ok 120 stopni. Sprawdziłem instalacje wszystko działa jak powinno.Objaw jakby czujnik temperatury zawodził bądź był ustawiony na jeszcze wyższą temperaturę. Sprawa dotyczy motocykla:Yamaha YZF 1000R Thunderace Dzieki z góry i pozdrawiamAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabix Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 A wcześniej włączał sie przy 100stC? Np. u mnie wentylator zaczyna działać jak tem. dojdzie do 105st.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trazymach Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Wszystko jest w porządku i nie ma potrzeby przy takiej temp. włączania wentylatora. Jeśli się nie włączy do 110 to możesz zacząć się zastanawiać co jest grane. Trazymach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zx6rboss Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Witam To napewno czujnik temperatury mój koleś też ma yamahe i razmawaiłem z nim mówi że to norma w fzr 600 yzf 750 we wszystkich podobno padają czujnik , on sobie założył wyłącznik wętylatora jak mu temperatura rośnie w korku to go włącza. Mówił że już trzy razy wymieniał czujnik ,aż stracił cierpliwość.Pozdrawiam :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Witam To napewno czujnik temperatury mój koleś też ma yamahe i razmawaiłem z nim mówi że to norma w fzr 600 yzf 750 we wszystkich podobno padają czujnik , on sobie założył wyłącznik wętylatora jak mu temperatura rośnie w korku to go włącza. Mówił że już trzy razy wymieniał czujnik ,aż stracił cierpliwość.Pozdrawiam :icon_rolleyes: też tak miałem, dobry sposób ale trzeba się pilnowac bo jak zapomnisz włączyc to będzie niespodzianka :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterro Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Witam To napewno czujnik temperatury mój koleś też ma yamahe i razmawaiłem z nim mówi że to norma w fzr 600 yzf 750 we wszystkich podobno padają czujnik , on sobie założył wyłącznik wętylatora jak mu temperatura rośnie w korku to go włącza. Mówił że już trzy razy wymieniał czujnik ,aż stracił cierpliwość.Pozdrawiam :icon_rolleyes:Ludzie!!! Po to sa to uklady chlodzenia nadcisnieniowe by pracowaly i nie gotowaly sie na ponad 100 stopni. Jakie wlaczniki reczne wentylatora???!!! Jak nie jestes pewien czy ci w pore zalacza to sprawdz omomierzem przy jakiej temp.nastapi przejscie pradu.W tym celu wykrec z chlodnicy wlacznik wentylatora i zanuz go w gotujaca sie wode.Jesli jest ok to musi sie naprawde mocno gotowac by nastapil przeplyw pradu. :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bread Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Cześć Adbin!Miałem coś podobnego w FZR, ale to tylko były zaśniedziałe styki.A w ogóle to nigdy nie słyszałem że w FZR/YZF często padają czujniki???Od 6 lat nic mi się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adbin Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Dzieki za wszelkie informacje. Wszystko sie wyjasniło tak jak napisaliscie wentylatory włączają sie przy 105 stopniach.Spoko wszystko gra :) Wczesniej nie zwróciłem na to uwagi bo silnik nie osiagnął nigdy takiej temp. PozdrawiamPrzyjemnego lataniaAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi