kiki Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Wiec mam takie pytanie- czy synchronizacja moze spowodowac iz moto bedzie płynniej i ładniej przyspieszało??? Pytam bo wczoraj rano odpaliłem moto bo musialem zmienic olej i nagrzac przed zrobieniem synchronizacji. Pojeździłem troche :) i zabrałem sie za gazniki. Potem jak jeszcze smigałem cos mi sie wydawalo ze moto jakby płynniej i lepiej sie wkręcalo. I tu mam pytanko- czy to po prostu moje zludne odczucie czy jednak synchro aż tyle moze zmienić w moto. Pozdrawiam Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczors18 Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Mało wiem o silnikach, naprawde mało... ale chyba właśnie po to są regulacje i synchronizacje by wszystko chodziło jak powinno, a jeżeli miałeś naprawde rozrególowane to po dobrej regulacji oczywista jest poprawa osiągów, czy spalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 4 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 no ale z tego co wiem to synchro odpowiada za równą prace na wolnych obrotach i za płynne przejscie z wolnych na srednie. Jesli sie myle to prosze o poprawe :) Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 tak będzie, na chłopski rozum jak dostanie się mniej więcej równa mieszanka do cylindrów to silnik będzie równo pracował i zmieniał prędkość obrotową w dość płynny sposób (każdy cylek generuje podobną moc) Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 SYNCHRO KLIK W tym artykule jest wszystko ładnie opisane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi