Skocz do zawartości

Wild / Road Star Company

Lester
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

kup przerywacz elektronicny np. od CC i podłacz

kolory wg schematu to Br ( Brown) - zasilanie +12V stałe , B ( Blue ? Black ? )- masa , B/W - do przełącznika , W ( White) - nie podłaczasz . Y/R ( yellow/red) - nie podłączasz

ale to tak na szybko i nie wiem czy dobrze odczytałem kolory przewodów

Wielkie dzięki. Myślałem że zgłosi się ktoś z Warszawy albo okolic. Jutro jest fajowy zlot w ząbkowicach śląskich przerywacz zapłonu pomylił mi się z kierunkami ale bez kierunków nie pojadę. Mam zamówiony z salonu ale muszę czekać. Być może w przyszłym tygodniiu będzie. A jak można by zrobić choć bez wyłącznika to powiedz jak. Dziś próbowałem z przerywaczen do draga 110 ale nie wyszło i chyba spaliłem kolejny przerywacz.

Jeżeli potrzebujesz przerywacza kierunków FE246BH, to info poszło na priv :)

Niestety żaden przerywacz nie pasuje. Muszę mieć 5 pin z automatycznym włączaniem kierunków po jakimś czasie, taki już jedzie do polski bo to problem mieć Stara w wersji amerykańskiej ale też powód do dumy. Mało takich jeździ. Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu wyjadę. Wszystkim dziękuję czuję się jak w wielkiej rodzinie. Może kiedyś razem pojeździmy?

Niestety żaden przerywacz nie pasuje. Muszę mieć 5 pin z automatycznym włączaniem kierunków po jakimś czasie, taki już jedzie do polski bo to problem mieć Stara w wersji amerykańskiej ale też powód do dumy. Mało takich jeździ. Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu wyjadę. Wszystkim dziękuję czuję się jak w wielkiej rodzinie. Może kiedyś razem pojeździmy?

Dlaczego twierdzisz,że mało takich jeździ?Myślę że co trzeci pochodzi zza wielkiej wody.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

Majkel Twój jest też zza wody,wprawdzie trochę mniejszej.Mój wg nr.Vin wyprodukowany jest w Japoni więc trochę się napływał po świecie.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

W numerze Vin masz wszystko zakodowane.Jest kilka programów dekodujących ten numer.Choć nie wszystko można odkodować.

Tu można sprawdzić http://www.motoverse.com/tools/vin/yamaha.asp , http://www.analogx.com/CONTENTS/vinview.htm .

Wielkie dzięki. Myślałem że zgłosi się ktoś z Warszawy albo okolic. Jutro jest fajowy zlot w ząbkowicach śląskich przerywacz zapłonu pomylił mi się z kierunkami ale bez kierunków nie pojadę. Mam zamówiony z salonu ale muszę czekać. Być może w przyszłym tygodniiu będzie. A jak można by zrobić choć bez wyłącznika to powiedz jak. Dziś próbowałem z przerywaczen do draga 110 ale nie wyszło i chyba spaliłem kolejny przerywacz.

przerywacz mozna uzyc nawet od ursusa ale nie bedzie wylaczenia po 150m zbedny white-W

Edytowane przez MFC

Albo co drugi :crossy: :icon_mrgreen:

Ale faktem jest ze jezdzic Wild/Road Starem to duma :clap: :notworthy:

No nie wiem czy co drugi jak narzie to w Warszawie widziałem dwa Wild Stary w tym jeden z salonu w Polsce (podobno było ich tylko 18) i drugi to mój. Poza tym jak coś się zepsuje to kłopot z częściami. Profiaktycznie chciałem kupić żarówki do kierunków przednich, pomarańczowe z dwoma żarnikami i nigdzie w warszawie nie znalazłem.

No nie wiem czy co drugi jak narzie to w Warszawie widziałem dwa Wild Stary w tym jeden z salonu w Polsce (podobno było ich tylko 18) i drugi to mój. Poza tym jak coś się zepsuje to kłopot z częściami. Profiaktycznie chciałem kupić żarówki do kierunków przednich, pomarańczowe z dwoma żarnikami i nigdzie w warszawie nie znalazłem.

kup zarowke 1-wluknowa i przerob gniazdo odlacz 1 kabelek L-blue

Edytowane przez MFC

No nie wiem czy co drugi jak narzie to w Warszawie widziałem dwa Wild Stary

No bez przesady.

Wystarczy posmigac troszke i praktycznie bez umawiana sie moze skrzyknac ze 6 maszyn z warsiawki :crossy:

ISRA: 27062
SREU: 614

kup zarowke 1-wluknowa i przerob gniazdo odlacz 1 kabelek L-blue

No jasne że można tak zrobić. Zresztą jak i wszystko domowymi sosobami, ale nie oto chodzi. Chodzi o to że nie ma żarówek dwużarnikowych. jak się przepali to będę zmuszony tak zrobić a na razie cieszę się jazdą z e swiatłami w kierunkach. Przynajmniej dpóki się nie przepali jakaś żaróweczka.

No bez przesady.

Wystarczy posmigac troszke i praktycznie bez umawiana sie moze skrzyknac ze 6 maszyn z warsiawki :crossy:

A jest w tej Warsiawce jakieś miejsce gdzie można spotkać jakiś ludzi na czoperach i razem pojeździć. Przyznam że samemu na dłuższą metę to trochę nudno. W zeszłą sobotę zrobiłem 200 mil To jakieś 330 km po Warszawie i jeździłem sam jak ten palec, nikogo nie spotkałem na Wildku już nie mówiąc o innych czoperach. Trochę pojeździłem na HDeku (liberator miał dzień otwarty) i pojechałem do domciu bo nudno tak samemu.

Piter 1600 kiedy jest w Prudniku zlot pod koniec sierpnia? Słyszałem że ostatni był bardzo fajny. Koło sceny był jakiś duży namiot a w środku zlotowicze mogli się poddać nieobyczajnym uciechom i to za friko tzn za opłatę zlotową czy jakoś tak. Czy ktoś z Warszawy lub okolic się wybiera na zlot do Prudnika?

Zlot w Prudniku jest pod koniec lipca, a dokładnie 24-26.07.09.W sprawie wyjazdu skontaktuj się z Majkelem, on będzie organizował ekipę na wyjazd.Chcę zrobić u nas na zlocie spotkanie wstępne Wild-Road Star-owe.Sprawa żarówek jest bardzo prosta ,jakiś czas były dostępne na Allegro,ale tu dostaniesz je napewno. http://www.amerykany.pl/index.php?m=ass&id_ass=14216 .Sam tam kupiłem je trzy lata temu i jak do dzisiaj nie były potrzebne.