vpower Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 A u mnie jest OK. Otwiera się strona gadżetu 8662. Vpower, ile kosztuje ta błyskotka? Widzę z instrukcji montażu, że nie koliduje z mocowaniem sakw, więc może ... Ja nie chce na tym zarobic wiec to co zaplacilem - musze policzyc ale cos okolo 200 USD lub troszke ponad (liczac koszty trasportu i podatkow) Tanie to to nie jest ale dobrze wykonane i nowka. Tym razem to sie NIC nie wyswietla !!! :banghead: Tylko info ze blad strony i to wszystko :evil: Sprawdz teraz - powinno dzialac. Troche zajelo mi znalezienie odpowiedniego linka. Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polo Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Wydechy z wkładką akustyczną eliminują ten efekt w zasadzie całkowicie (n.p. Hard Krome czy Roadburner). a co to jest i jak wygląda ta wkładka akustyczna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 BeJu, poszperaj w ogólnej mechanice motocyklowej - założylem tam kiedyś temat o tym samym i dużo ciekawych opinii uzyskałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SOKO? Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 A ja właśnie założyłem taką wkładkę (dołkadnie- dwie) .......warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raider67 Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 A ja właśnie założyłem taką wkładkę (dołkadnie- dwie) .......warto! Cześć ! Czy chodzi Ci o to to ? : http://roadstarclinic.com/content/view/162/105/ Bo też mam ochotę na takie "coś" , tylko czy faktycznie to "coś" daje ? :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Cześć ! Czy chodzi Ci o to to ? : http://roadstarclinic.com/content/view/162/105/ Bo też mam ochotę na takie "coś" , tylko czy faktycznie to "coś" daje ? :cool: Piter ma oryginalne wkłady do Cobry. A ten element z Road Star clinic... pewnie spowoduje jedynie furczenie, ale nie wiem dokładnie, warto spróbować, bo przecież nakład finansowy praktycznie zerowy. Natomiast na zdjęciu masz także pokazany wkład inny - rurkę z "rybimy łuskami". To ten właśnie zapobiega cofaniu się spalin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raider67 Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 A , to w takim razie ,muszę luknąć do środka i pooglądać moje V&H longschots-y. Są dosyć głośne :icon_eek: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Ja mam tylko krótki wkład na końcówkach, do tego odciąłem zaślepienie. Teraz jednak chyba na nowo je zaślepię i zmienię otulinę. W google wpisz sobie "Vance&Hines Longshots buffles" i wyskoczy Ci sporo informacji/zdjęć na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Co Wy wiecie o glosnych wydechach.:) Ja pierwsze co zrobilem po zalozeniu nowych to napisalem maila do stanow z zapytaniem czy maja "quiet baffles". :) Maja tylko cena malo atrakcyjna... Do tej pory tez myslalem ze V&H Longshots HS sa glosne jak diabli - do tej pory.:) Musze troche pojezdzic i sie przekonac jak bedzie na trasie bo jak leb bedzie odpadal to jednak odpokutuje te 150 usd + transport i inne oplaty zeby rury wyciszyc choc troche... Chociaz podobno te quiet baffles do mojego wydechu Freedom True Duals tak srednio wyciszaja wiec nie wiem czy gra warta swieczki... No ale jak sie planuje za granice jezdzic to jednak odrobine przyzwoitosci trzeba zachowac.:) Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Vpower, zapewniam Cię, że V&H Longshots nie są w trasie bardzo uciążliwe. Pewnie wpływa na to długość motocykla i samych wydechów - dźwięk pozostaje jednak w znacznej odległości od jeźdźca - jak i sama niskoobrotowa charakterystyka silnika. Natomiast sam dźwięk może być męczący dla tych za nami i dla pasażera przy ostrych przelotach. Ja generalnie podłubię przy wytłumieniu z dwóch powodów - za mało basu i trzeba poprawić wylot spalin dla lepszych osiągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 trzeba poprawić wylot spalin dla lepszych osiągów. A Ty Pralat chcesz latac tym Wildkiem ??? 170 spokojnie pojdzie wiec co chcesz poprawiac ?? :eek: A jak sie zmienia wydechy z fabrycznych na inne, nawet regulujac wszystko co mozna, to i tak zawsze to nie bedzie fabryczny, dostosowany do motocykla wydech :icon_mrgreen: Cus tam bedzie nie teges :clap: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeJu Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 A ja mam wybebeszone oryginalne wydechy i trochę przeraża mnie perspektywa dłuższej trasy bo walą po uszach naprawdę ostro... I nie mam pojęcia jak ewentualnie można by je wygłuszyć.... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 (edytowane) I nie mam pojęcia jak ewentualnie można by je wygłuszyć. Zakladajac oryginalne :icon_mrgreen: :buttrock: ps. moge Ci sprzedac Edytowane 18 Marca 2009 przez majkelpl Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeJu Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Zakladajac oryginalne :icon_mrgreen: :buttrock: ps. moge Ci sprzedac Hehhee albo zakładając Cobry, V&H lub cokolwiek innego odrobinę "lżejszego"... a oryginalne to znów odrobinę za ciche :) A tak z ciekawości - za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raider67 Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Ja mam tylko krótki wkład na końcówkach, do tego odciąłem zaślepienie. Teraz jednak chyba na nowo je zaślepię i zmienię otulinę. W google wpisz sobie "Vance&Hines Longshots buffles" i wyskoczy Ci sporo informacji/zdjęć na ten temat. Czy mowa jest o tym "cygarze" ? http://www.cruisercustomizing.com/images/quietbaffle1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi