Skocz do zawartości

Wakacyjny wypad do Chorwacji 28.07-15.08.07

pierwoszow
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

:icon_twisted: Witam,

chętnie bym sie zabrał z wami, ale fundusze mi nie pozwolą na taką fajną wyprawę. Ale ponieważ czytałem że wybieracie się przez Maribor, mogę coś powiedzieć o trasie Warszawa-Maribor, ponieważ przez ostatni rok pokonywałem ją ładnych kilka razy. Ja akurat jechałem trasą: Warszawa-Katowice-Cieszyn-Brno-Wiedeń-Graz-Maribor. Żadnych płatnych odcinków, fajna traska i bezproblemowa. Jedynie przy wjeździe do Wiednia trzeba uważać aby sie poruszać według znaków na autostrade na Graz, a potem to już jak po sznurku. A w samym Mariborze mogę polecić fajne miejsce do spania, koszt ok.50€ za dwie osoby. Jeżeli będzie zainteresowanie to prosze o wiadomość na PW to dam namiary.

pzdr i miłej traski :banghead:

:crossy: Witam,

chętnie bym sie zabrał z wami, ale fundusze mi nie pozwolą na taką fajną wyprawę. Ale ponieważ czytałem że wybieracie się przez Maribor, mogę coś powiedzieć o trasie Warszawa-Maribor, ponieważ przez ostatni rok pokonywałem ją ładnych kilka razy. Ja akurat jechałem trasą: Warszawa-Katowice-Cieszyn-Brno-Wiedeń-Graz-Maribor. Żadnych płatnych odcinków, fajna traska i bezproblemowa. Jedynie przy wjeździe do Wiednia trzeba uważać aby sie poruszać według znaków na autostrade na Graz, a potem to już jak po sznurku. A w samym Mariborze mogę polecić fajne miejsce do spania, koszt ok.50€ za dwie osoby. Jeżeli będzie zainteresowanie to prosze o wiadomość na PW to dam namiary.

pzdr i miłej traski :crossy:

Bardzo chętnie .Każda ciekawa informacja nam sie przyda.Czekam.Pozdr.

No cóż :buttrock: ja nie mam roboty od kilku miesięcy więc dlatego mam węża w kieszeni. A to koleżanka z którą kiedyś pracowałem za granicą wychodzi za mąż. Mi nie tak spieszno do ołtarza :flesje: Jeśli chodzi o wyjazd to w takim razie raczej sam sie wybiore czasowo po połowie do Serbii i Chorwacji, wyjade pare dni wcześniej i wróce przed 13 tym. Nastawie się na noclegi u znajomych, a w Chorwacji w namiocie. A wypadło mi jeszcze kilka nieoczekiwanych wydatków więc może i na to nie wystarczyć. Przeanalizuje jeszcze raz dokładnie swoje koszty i być może południe Europy zostawie sobie na następny rok. Cóż - bezpiecznej drogi życze i udanego wypoczynku. Może następnym razem gdzieś sie jeszcze wspólnie wybierzemy ;) Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...

No jak tam panowie przygotowania?

Wszystko na dobrej drodze,fundusze na wakacje uzbierane,w przyszłym tygodniu wstawiam motorek na gruntowny przegląd,aktualnie zastanawiam się jeszcze nad sakwami ale to kwestia najwyżej paru dni,ostatnio zrezygnowałem z jednego etatu więc teraz będę miał więcej czasu na przygotowania.

Jeżeli możesz to podaj jakiś ogólny zarys trasy i "plan zajęć" dzięki czemu jeżeli się spotkamy w Powidzu będzie mi łatwiej rozmawiać. :)

Pozdrawiam.

Ps;

Jakieś namiary na imprezę w Powidzu też się przydadzą.

Wszystko na dobrej drodze,fundusze na wakacje uzbierane,w przyszłym tygodniu wstawiam motorek na gruntowny przegląd,aktualnie zastanawiam się jeszcze nad sakwami ale to kwestia najwyżej paru dni,ostatnio zrezygnowałem z jednego etatu więc teraz będę miał więcej czasu na przygotowania.

Jeżeli możesz to podaj jakiś ogólny zarys trasy i "plan zajęć" dzięki czemu jeżeli się spotkamy w Powidzu będzie mi łatwiej rozmawiać. :wink:

Pozdrawiam.

Ps;

Jakieś namiary na imprezę w Powidzu też się przydadzą.

Trochę wyjazd sie komplikuje.Spotkanie shadowców odbywa się w Przyjezierzu , natomiast EKG w Powidzu.Ale jak widać spotkanie EKG nie dojdzie do skutku to chyba pojade do Przyjezierza. :flesje: Zadzwonię.

Przeglądając różne strony trafiłem na coś takiego: http://www.kovacnik.com

Jest to pensjonat około 15km za Mariborem, niedaleko autostrady którą będziemy jechać. Noclegi po 26 EUR ze śniadaniem :) Rezerwować noclegi?? :)

Rezerwuj.Jeśli spełnią się plany mojej córki to będzie możliwość przenocowania na terenie Chorwacji.Jedzie ze znajomymi i będą wynajmować willę.

Przeglądając różne strony trafiłem na coś takiego: http://www.kovacnik.com

Jest to pensjonat około 15km za Mariborem, niedaleko autostrady którą będziemy jechać. Noclegi po 26 EUR ze śniadaniem :) Rezerwować noclegi?? :banghead:

Rezerwować,tylko pamiętaj że jadę sam.

Nie wiem czy dobrze przeczytałem ,ale jest tam coś o wpłacie,więc jakby co to podaj na PW. ile mam tobie przelać i na jakie konto.

pierwoszow;

Rezerwuj.Jeśli spełnią się plany mojej córki to będzie możliwość przenocowania na terenie Chorwacji.Jedzie ze znajomymi i będą wynajmować willę.

Możesz napisać gdzie?

Zapowiada się ciekawie. :)