bulamoto Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Witam, chce wymienic sztyce w dolnej polce hondy xr.Mam zamiar troche podgrzac polke palnikiem i nastepnie na tokarce poprzez "konika" wyprasowac ja.Moze Wy macie jakies inne pomysly??Odrazu mowie ze nie robie tego na odwal.Jak wmocowac druga?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Konikiem ???Raczej trzeba uzyc prasy.Nastepna tez robisz nadwymiarowa, tak zeby weszla w polke na wcisk i wciskasz na prasie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulamoto Opublikowano 26 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Konikiem ???Raczej trzeba uzyc prasy.Nastepna tez robisz nadwymiarowa, tak zeby weszla w polke na wcisk i wciskasz na prasie. Adam M. Rowniez trzeba podgrzac??Jezeli sie podgrzeje to konik da rade.Mam duze tokaki, ktoe maja duuze koniki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 kiedys widzialem na jakims programie jak skladali zwrotnice do samochodu i tam zastosowali fajny patent ze zwrotnice rozgrzali palnikiem by sie rozszezyla a sam sworzen (oska na ktorej mocuje sie lozysko i piaste) zwrotnicy trzymali w ujemnej temp. wsadzili jedno w drugie i po ostygnieciu tak sie trzymalo ze nie szlo wybic :) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulamoto Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 kiedys widzialem na jakims programie jak skladali zwrotnice do samochodu i tam zastosowali fajny patent ze zwrotnice rozgrzali palnikiem by sie rozszezyla a sam sworzen (oska na ktorej mocuje sie lozysko i piaste) zwrotnicy trzymali w ujemnej temp. wsadzili jedno w drugie i po ostygnieciu tak sie trzymalo ze nie szlo wybic :D Pozdro Hehe to dam sztyce do lodowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 A może nową sztycę na gwint? Pewne trzymanie i nie trzeba używać palnika. Starą odciąć i resztę wytoczyć z półki. Te grzanie mi się nie podoba jakoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nizin Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 A może nową sztycę na gwint? Pewne trzymanie i nie trzeba używać palnika. Starą odciąć i resztę wytoczyć z półki. Te grzanie mi się nie podoba jakoś. Rany, troche wyobraźni, ludzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulamoto Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Rany, troche wyobraźni, ludzie... Mozna troche wiecej na ten temat??:icon_razz: Rozwazem rowniez gwint.Czy po podgrzaniu material traci swoje wlasciwosci???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 No właśnie będziesz grzał palnikiem i jak to przy palniku przytrzymasz za długo i jakieś zmiany w strukturze matriału napewno wystąpią. Albo się odpuści albo zahartuje albo utleni. Nikt w sumie nie zna składu tej półki ani jakim procesom obróbki cieplnej została poddana w fabryce. Ja bym robił gwint. Pewne i mocne rozwiązanie bez strachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulamoto Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 A jak na zimno i na wcisk?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Jaka jest przyczyna wymiany sztycy? Czy dolna półka jest stalowa i czy sztyca nie jest do niej czasem przyspawana po wciśnięciu?Często sztyca jest wciskana w półkę i obspawana od dołu. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 (edytowane) Moze Wy macie jakies inne pomyslyNie kombinuj tylko kup nowe półki :buttrock: Edytowane 28 Lutego 2007 przez rad3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulamoto Opublikowano 28 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Nie kombinuj tylko kup nowe półki :cool: Polka jest z alu, a sztyca jest w nia wciskana i nie wspawywana do polki.Ja zawieszenie robie do innego motocykla (mam mozliwosci wiec robie:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulamoto Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Juz sztyca zostala wymieniona:), a dokladniej zostala wytoczona nowa.Przod od xr spokojnie podpasi do yamaszki :) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/47f874bb1eda9322.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/47f874bb1eda9322.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 A tak z ciekawości Wprasowywałeś czy wkręcałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi