banka Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Witam,wiem, że tematów dotyczących umowy kupna sprzedaży było już dużo ale tej informacji nie znalazłem nigdzie. W przyszły weekend kupuje pierwszego sprzęta. Chciałem zapyać czy na umowie kupna sprzedaży motocykla umieszcza się numery silnika skoro nie ma ich już w dowodzie rejestracyjnym ? I jeszcze jedno pytanie. Sprawa wygląda tak. Sprzedający sprowadził moto 1,5 roku temu ale nie rejestrował go. Dopiero teraz go zarejestrował a ja czekam aż dostanie "twardy dowód". Czy musi też mieć kartę pojazdu jeżeli motocykl był sprowadzany czy nie koniecznie ? Czy wygląda to tak samo jak w przypadku samochodów, że w dowodzie rejestracyjnym musi być adnotacja o numerze karty pojazdu albo o jej niewydaniu ? Za odpowiedzi z góry dziękuję. Pytam bo chcę, żeby wszystko było załatwione jak najbardziej zgodnie z przepisami i żeby nie mieć później żadnych kłopotów. Pozdrawiambanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Witam,wiem, że tematów dotyczących umowy kupna sprzedaży było już dużo ale tej informacji nie znalazłem nigdzie. W przyszły weekend kupuje pierwszego sprzęta. Chciałem zapyać czy na umowie kupna sprzedaży motocykla umieszcza się numery silnika skoro nie ma ich już w dowodzie rejestracyjnym ? I jeszcze jedno pytanie. Sprawa wygląda tak. Sprzedający sprowadził moto 1,5 roku temu ale nie rejestrował go. Dopiero teraz go zarejestrował a ja czekam aż dostanie "twardy dowód". Czy musi też mieć kartę pojazdu jeżeli motocykl był sprowadzany czy nie koniecznie ? Czy wygląda to tak samo jak w przypadku samochodów, że w dowodzie rejestracyjnym musi być adnotacja o numerze karty pojazdu albo o jej niewydaniu ? Za odpowiedzi z góry dziękuję. Pytam bo chcę, żeby wszystko było załatwione jak najbardziej zgodnie z przepisami i żeby nie mieć później żadnych kłopotów. PozdrawiambankaPo kolei:Numerów silnika nie musisz umieszczać na umowie, musi dostać kartę pojazdu (wprowadzanie nowego pojazdu wiąże się z wydaniem karty pojazdu. Gdyby wcześniej był w Polsce zarejestrowany bez karty pojazdu, wówczas i Ty byś jej nie dostał) , w dowodzie jest adnotacja o niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 -nie musisz mieć numerów silnika na umowie (vin wystarczy)-karta pojazdu musi być, to konieczne-w dowodzie musi być numer karty pojazdu ewentualnie adnotacja "nie wydano" Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banka Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 -nie musisz mieć numerów silnika na umowie (vin wystarczy) ...kurcze jestem zielony w temacie :flesje: chodzi o numery ramy tak ? dzęki jeszcze raz za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 vin to numer ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarcio Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Przy wypisywaniu umowy nie zapomnij o formularzu dla skarbówki: PCC-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 podobno zmienił sie już druk i nie jest to już pcc-1gdzieś w innych tematach ktoś już pisał na ten temat Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banka Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 ...dzięki za przypomnienie ...tak teraz jest pcc3 na którym podobno nie trzeba już wypełniać danych sprzedającego ale jeszcze spojrzę :icon_mrgreen: dzięki wszystkim za odpowiedź... jeszcze muszę tylko szybko transport znaleźć i będę miał ten pierwszy wymarzony sprzęt :biggrin:pzdrbańka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capon Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Witam, Jeszcze nie znalazłeś transportu ? To w najbliższy weekend jedziesz po moto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarcio Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 tak teraz jest pcc3 Ooooo, w takim razie to ja dziękuję za sprostowanie :bigrazz: . Lecę do Urzędu po ten druczek, bo także będzie mi wkrótce potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi