maciekrf900r Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Witam. Mam problem :D , ponieważ moto chociaż stało całą zimę w garazu i było odpalane raz na miesiąc to dzisiaj kaplica nawet nie zagadał. Akumulator w porządku kręci dobrze. Nie wiem gdzie szukac przyczyny. Moim zdaniem juz sie zalał i sam z siebie nie odpali. Lepiej wykręcac świece czy szukac problemu gdzie indziej? Ps.Bylo bardzo malo paliwa w baku- prawie nic, czy mógł sie przez to zapowietrzyc? Prosze o porady. dzięki serdeczne z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek-fighter Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 (edytowane) Zapowietrzyć się może jeżeji masz wtrysk,ale rf900 to chyba ma gaźniki???,więc zrób tak:wykręć świece, rozgrzej je np. na kuchence gaowej i natychmiast wkręć takie gorące.Powinno zadziałać. PS:jak będziesz miał wykręcone świece to możesz trochę pokręcić rozrusznikiem,żeby wydmuchało benzynke Edytowane 17 Lutego 2007 przez Czarek-fighter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekrf900r Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Dzięki czarek, a moze świece tez dac nowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek-fighter Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 nie m sensu ,żebyś teraz dał nowe świece.Lepiej poczekaj,aż będzie cieplej,bo jeszcze kilka razy przed sezonem możesz mieć ten problem,które teraz masz.Tak już jest,że jak sprzęt stoim w zimnym pomieszczeniu i niejest bardzo często odpalany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 te odpalanie co miesiac zalatwilo twoje swiece ktore byly niedogrzane i nie dochodzilo do samooczyszczenia gorzej robisz odpalajac go co miesiac niz bys go pozostawil w spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psh Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 te odpalanie co miesiac zalatwilo twoje swiece ktore byly niedogrzane i nie dochodzilo do samooczyszczenia gorzej robisz odpalajac go co miesiac niz bys go pozostawil w spokoju ta formulka powinna byc gdzies na stale wypisana na stronie najlepiej w widocznym miejscu. Tymbardziej ze wraz ze zblizajacym sie poczatkiem sezonu tych problemow przybedzie. Proponuje w naglowku strony na niebieskim tle z lewej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 (edytowane) Witam. Mam problem ;) , ponieważ moto chociaż stało całą zimę w garazu i było odpalane raz na miesiąc to dzisiaj kaplica nawet nie zagadał. Akumulator w porządku kręci dobrze. Nie wiem gdzie szukac przyczyny. Moim zdaniem juz sie zalał i sam z siebie nie odpali. Lepiej wykręcac świece czy szukac problemu gdzie indziej? Ps.Bylo bardzo malo paliwa w baku- prawie nic, czy mógł sie przez to zapowietrzyc? Prosze o porady. dzięki serdeczne z góry IMO zrób tak:1) wykręć świece (jeśli mają już przebieg jaki podaje serwisówka to wymień na nowe, jeśli nie to tylko wypal) i zakręć kilka razy rozrusznikiem2) spuść paliwo z gaźników (śrubkami w dolnej części komory pływakowej w każdym z gaźników), jeśli w zbiorniku jest mało paliwa to możesz spuścić je do końca i wlać świeże 3) naładuj akumulator4) przełącz kranik na PRI i poczekaj aż komory pływakowe się napełnią (o ile w RF'ie nie ma pompy paliwa)5) Spróbuj odpalić Jeśli dalej nie zapali to proponuję spróbować odpalić "na popych" lub przynajmniej podłączyć się przewodami rozruchowymi do auta Edytowane 17 Lutego 2007 przez Piotrusgsx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomprz Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Przed paroma dniami miałem ten sam problem i tez pisałem o pomoc na forum. Wypalenie świec nad kuchenką załatwiło problem. Sam nie wierzyłem w takie archaiczne sposoby ,ale to rzeczywiście działa.Odpalił bez zająknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 ja takich problemow nigdy nie mialem... paliwa z gaznikow nie spuszczam, pod opony desek nie daje, lanucha w oleju nie mocze i nie rozkladam motonga na czesci i nie wrzocam go do wanny z tawotem :D te wszystkie zabiegi zimowe sa takie ze jedni stosuja i w sezonie jezdza- ale na poczatku maja problemy, drudzy nie stosuja tez jezdza i problemow nie maja aaaaaa i aq tez nie wyciagam odpale raz na miesiac zeby gadzina osiagnela temp 80 stopni i gasze dziada, a olej zmieniam co 6tys km albo co rok a nie przed zima i po zimie jeszcze raz :wink: a czemu tak robie?? kiedys z kumplem kupilem skode 105 ktora stala nie odpalana 7 lat, i napompowalismy powietrza do kol bo stal na felgach bo powietrze zeszlo aku wpielismy nowe i pojechalismy do domu :P :P nasze motocykle to japonska technologia i od nie ruszania sie nie zepsuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodzio Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 (edytowane) te odpalanie co miesiac zalatwilo twoje swiece ktore byly niedogrzane i nie dochodzilo do samooczyszczenia gorzej robisz odpalajac go co miesiac niz bys go pozostawil w spokoju Święte słowa :( Dwa razy odpaliłem moje KLE i za trzecim razem qpa :lapad: Mokre i czarne. Zero izolacjiAlbo odpalić i pojeździć paręnaście(dziesiąt) km , albo wcale Edytowane 17 Lutego 2007 przez Włodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_CBR Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 zawolaj kolege i sprobuj na pych :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi