Skocz do zawartości

Ludzie są okrutni dla zwierząt

math1982
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Wiem, że nie jest to forum pomocy dla zwierząt, ale sprawa jest poważna.

Pewnie wielu z Was słyszało o schronisku dla zwierząt w Nowej Ligocie koło Oleśnicy...UWAGA, NIEKTÓRE ZDJĘCIA SĄ DRASTYCZNE! http://www.strazdlazwierzat.wroclaw.pl/interwencje.html

Wielu z Was ma psy i wiecie jakie są wspaniałe. Można wpłacić pieniądze na konto, żeby pomóc tym teraz tak bardzo potrzebującym. Wiem , że jest wiele schronisk, którym trzeba pomóc, ale ta sytuacja jest o tyle inna, że wolontariusze pomagają psom, dla których "schronisko" okazało się piekłem. Liczę na Was

PS. To jest moja własna inicjatywa, nie należę do Patrolu Interwencyjnego Straży dla Zwierząt

PS2. Ja oczywiście wpłaciłem, może niewiele, ale zawsze coś.

• 3 miesiące temu...

Kurcze nie nienawidzę takich sadystów... to nie są ludzie to potwory jakich mało!! Zwierzęta są kochane. Najchętniej to bym takich wszystkich pozamykała!!

A tak po za tym to mój blog : www.zwierzaki-justi-kasia.blog.onet.pl dużo razy był tam apel ta ten tema!! :icon_biggrin:

• 2 tygodnie później...

mati ma racje , Qóba wiedzac ze i tak zginiesz wolal byc zginac od kuli w glowe czy byc zatluczony bezjbolem ??

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

Hmm to co może zrobimy zrzutę ? :biggrin:

Na któreś konto powpłacamy chociaż po 1 zł, uzbieramy stówkę i przelewamy na schronisko :eek:

Będzie "pomoc od Forum Motocyklistów" :D :D :D

Ale najważniejsze, że pomożemy tym psiakom ;)

To co, działamy ? ;)

To kogo wpłacac ?

Czekam na jakiś odzew, mam nadzieję, że się uda :)

• 2 tygodnie później...

Hmm to co może zrobimy zrzutę ? :bigrazz:

Na któreś konto powpłacamy chociaż po 1 zł, uzbieramy stówkę i przelewamy na schronisko :wink:

Będzie "pomoc od Forum Motocyklistów" :cool: ;) :D

Ale najważniejsze, że pomożemy tym psiakom :wink:

To co, działamy ? :lalag:

To kogo wpłacac ?

Czekam na jakiś odzew, mam nadzieję, że się uda :clap:

No i co nikt niechce pomóc???

ja jestem jak najbardziej za :D

pzdr

• 2 tygodnie później...

ja również mogę wpłacić chociaż często wpłacam na rózne schroniska ... dlatego Powinny być wysterlizowane wszystkie nierodowodowe suczki , powinno się usunąć pseudo hodowle . wtedy schroniska niebyły by tak "zawalone" biednymi psami ... bo mało kto odda psa do schroniska za którego zapłacił ponad 1000zł -zaraz będzie że nie wszystkich stać na takiego psa ,ale miesięczne utrzymanie psa waha się od 100 zł do nawet 500zł to jak Cię nie stać na takiego psa to po prostu nie kupuj bo i tak go nie utrzymasz ... ewentualnie weź ze schroniska ...

• 2 tygodnie później...

Ja chętnie sie dorzucę do akcji bo nienawidzę jak dzieje się krzywda zwierzętom...

Osobiście mam na kącie wyrządzenie szkód materialnych oraz obrażeń fizycznych OSOBOM, które na moich oczach krzywdziły jakieś zwierzę.. Może i nie ma się czym chwalić, ale taki już jestem i zrobię to ponownie gdy ktoś mi się rzuci w oczy z podobnym zachowaniem...

Chętnie wesprę każdą akcję pomocy zwierzakom bo zasługują na o wiele więcej niż dają im ludzie.

• 1 miesiąc temu...

Lof, rozumiem Cię doskonale. . . .

Miałem osobiście kiedyś taki sam przypadek. Szkoda gadać. . . .

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że możesz "oklepać" "takie coś", wybić mu wszystkie zęby, a jak taka menda wróci do domu, to i tak odreaguje na słabszym (np. na psie). . .

Pozostaje tylko problem ze zdefiniowaniem takiej mendy, bo jak też nazwać "coś takiego"?

Chętnie bym tą babę z tego niby schroniska podczepił na lince pod moto i zafundował jej przejażdzkę krajoznawczą. . . .