Skocz do zawartości

Kranik w pozycji PRI - co oznacza ???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam KLE 500. Chciałbym się dowiedzieć co oznacza kranik paliwa w pozycji PRI. Próbowałem coś wyczytać w serwisówce. Przełącza się go przy sprawdzaniu poziomu paliwa w gaźniku, ale nie jestem pewny.

Czy możliwe jest, że zostawiając go w tej pozycji zalewam silnik?? Zdarzyło mi się, że silnik nie ciągnął i po wykręceniu świec, jedna była całkiem mokra. Po założeniu innej, suchej, szedł jak dzik :icon_rolleyes:

Przyznam, że jestem świeżakiem w tej dziedzinie, bynajmniej nie świeżakiem techniczno-mechanicznym.

Z góry dziękuję za odpowiedzi kolegów i koleżanek forumowych.

Włodzio

Witam,

mam KLE 500. Chciałbym się dowiedzieć co oznacza kranik paliwa w pozycji PRI. Próbowałem coś wyczytać w serwisówce. Przełącza się go przy sprawdzaniu poziomu paliwa w gaźniku, ale nie jestem pewny.

Czy możliwe jest, że zostawiając go w tej pozycji zalewam silnik?? Zdarzyło mi się, że silnik nie ciągnął i po wykręceniu świec, jedna była całkiem mokra. Po założeniu innej, suchej, szedł jak dzik :icon_rolleyes:

Przyznam, że jestem świeżakiem w tej dziedzinie, bynajmniej nie świeżakiem techniczno-mechanicznym.

Z góry dziękuję za odpowiedzi kolegów i koleżanek forumowych.

Włodzio

Witaj Włodzio!

Gdybyś troszke poszperał w archiwalnych postach , to byś wyczytał ale ponieważ każdy kiedyś zaczynał na forum to wybaczamy :icon_twisted:

Pozycja PRI służy do zalewania gażników po dłuższym postoju więc dobrze myślałeś , że pozostawiając kranik w tej pozycji zalewasz silnik. :icon_rolleyes:

witam,

w mojej XS 400 PRI działało jako-paliwo leci cały czas,czyli jakby przelew,zalanie gaźników po dłuższym postoju,kiedy odpalałem moto codziennie kilka razy to PRI się nie sprawdza-zalewał się..także proponuję używać PRI tylko po dłuższym postoju lub po czyszczeniu gaźników

pozdrawiam