kmc Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 potrzebuję śrubek, najlepiej z podkładkami, do zamocowania plastików na gsx 600f '93Macie jakies pomysły, poza serwisem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Zapytaj w Inter Motors jak masz w Płocku lub każdym Inter Carsie.Jak bedą mieli ochotę ,różnie z tym bywa ,to ci zamówią.Ja u nich kupowałem śrubki do szyby w owiewce.Mieli różne ,typowe do moto,fakt nie tanie,ale jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raff Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 proponuje e-bay, tam tanio znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 7 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 motobot.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lehoom Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Najlepszym sposobem jest zmiana motocykla na innej marki nzi Suzuki. To normalka ze w Suzach czesto gubia sie jakies srubki, podkladki , owiewki itd. Czasem mozna zgubic przednia owiewke np. w nowszych GSXR-ach K1...K5 . Ja w swojej GS 500 zgubilem klocek hamulcowy z przodu. Fakt ze w efekcie wypadku to sie stlao ale tak czy inaczej nie powinien wypasc klocek podczas wypadku. I owiewki tez nie powinny odpadac poczas normalnej jazdy. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mattir Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Larsson ma za 46zł komplet śróbek do mocowania owiewek z gumową nakrętką(8sztuk) więc dostaniesz w każdym sklepie larssona w polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takiro Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 potrzebuję śrubek, najlepiej z podkładkami, do zamocowania plastików na gsx 600f '93Macie jakies pomysły, poza serwisempozdrawiam Mam ten sam problem ze śrubami do mocowania szyby do owiewki w XJ 600 S Diversion (99r.)Oryginalne, plastikowe śruby padły przy parkingowej glebie.Serwis (nie autoryzowany) zażyczył sobie 70 PLN plus koszty przesyłki za 6 szt.Przyznam, że cena trochę księżycowa.Chociaż chciałem dokupić takie same plastikowe, co przy następnym kontakcie z glebą uchroni szybę przed połamaniem to podejrzałem w komisie, że XJ-ta miała szybę przykręconą metalowymi śrubami z nierdzewki.W Leroy Merlin (może być każdy sklep metalowy) kupiłem nierdzewne śruby plus gumowe podkładki w cenie 7 PLN.Nie wiem czy w GSX 600 f są jakieś specjalne śruby, ale warto spróbować w sklepach typu LM, Castorama, itp.Aha, oglądałem zestaw w Larssonie, ale to jest raczej zestaw do montażu owiewki akcesoryjnej z szybką do naked'a i są tam zwykłe śruby (10) z podkladkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioterrorysta Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) Szybę (i parę innych rzeczy) można mocować na nity. Trzeba mieć tylko przyrząd - nitownicę. Nie we wszystkich modelach pewnie ale to dobry patent. Nity są wieczne, a naprężenia niezbyt duże. Tomek Szybę (potrzebuje tego co w opisie szyby min) można mocować na nity. Trzeba mieć tylko przyrząd - nitownicę. Nie we wszystkich modelach pewnie ale to dobry patent. Nity są wieczne, a naprężenia niezbyt duże. Ja owiewki (tam gdzie jest nakrętka z tyłu) skręcam jutro na śruby takie z półokrągłym łbem bez jakiego kolwiek miejsca na śrubokręt. Gwint M6, zamki czasem się na nie w dzwiach do haty przykręca. hehTam gdzie się wkręca w tuleje, włoże oryginalne półokrągłe z krzyzakiem, parę ich naszczęscie zostało. Jeśli chodzi o podkładki to gumowe możemy wyciąć z dętek - proste i skuteczne. A zwykłe podkładki stalowe kupujemy za grosze. Nie mają one wpływu na bezpieczeństwo jazdy ani nie są groźcne dla otoczenia:) Tomek Edytowane 9 Lutego 2007 przez audioterrorysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Szybę (potrzebuje tego co w opisie szyby min) można mocować na nity. Trzeba mieć tylko przyrząd - nitownicę. Nie we wszystkich modelach pewnie ale to dobry patent. Nity są wieczne, a naprężenia niezbyt duże.Ja owiewki (tam gdzie jest nakrętka z tyłu) skręcam jutro na śruby takie z półokrągłym łbem bez jakiego kolwiek miejsca na śrubokręt. Gwint M6, zamki czasem się na nie w dzwiach do haty przykręca. hehTam gdzie się wkręca w tuleje, włoże oryginalne półokrągłe z krzyzakiem, parę ich naszczęscie zostało.Jeśli chodzi o podkładki to gumowe możemy wyciąć z dętek - proste i skuteczne. A zwykłe podkładki stalowe kupujemy za grosze. Nie mają one wpływu na bezpieczeństwo jazdy ani nie są groźcne dla otoczenia:)Tomekale jest jeszcze cos takiego jak "estetyka pojazdu"..... Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioterrorysta Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 ładnie te śruby wyglądają przynajmnij mi się podobają. tyle, że są matowe a nie chrom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi