Skocz do zawartości

CBR 600 F obnizka ceny modelu 2007

Rekomendowane odpowiedzi

Tak samo w ciula robi Suzuki. Przykład na modelu Bandit 650 AS. Rocznik 2006 kosztuje 26 500 PLN. A rocznik 2007 z pełni zmodernizowanym silnikiem (np.wtrysk) - 27 350.

Popatrzcie na oferty prywatnych importerów nowych motocykli (motocykle z sieci niemieckich) - można zaoszczędzić kilka tysiaczków. Wspomniany Bandit 2006 od takiego importera kosztowałby 24 100 PLN.

Polscy dilerzy są zdecydowanie zbyt pazerni. Jeśli kupowałbym nówkę to właśnie od takich prywatnych importerów.

Niestety, dla nich 1EURO, to jak złotóweczka u nas.

Wyobraźcie sobie, że zamiast za 8tys. zł nie kupujecie Bandita dziesięcioletniego, tylko nową CBR.

Może za 20 lat.......

Tu kolega ma racje. Wszystkim wydaje sie, ze na zachodzie to kasa na ulicy lezy.

relacja jest, ze tak powiem 1 : 1 przeliczajac to na zlotowki to za mieszkanie place 2500,- PLN

Tu zadko kto kupuje moto za gotowke. Co zdecydowanie jest lepsze, to oprocentowanie kredytowa za Suzuki chyba 1,99 % rocznie

:)

Tu kolega ma racje. Wszystkim wydaje sie, ze na zachodzie to kasa na ulicy lezy.

relacja jest, ze tak powiem 1 : 1 przeliczajac to na zlotowki to za mieszkanie place 2500,- PLN

Tu zadko kto kupuje moto za gotowke. Co zdecydowanie jest lepsze, to oprocentowanie kredytowa za Suzuki chyba 1,99 % rocznie

:crossy:

1:1 ?? ks-rider albo ja cos zle przeczytalem albo ty chyba masz niewielkie pojecie o ekonomii. Wiadomo, ze mieszkanie o podobnym standardzie na zachodzie bedzie drozsze niz w Polsce. Ale zarobki tez sa inne. Przecietnego mieszkanca zachodniej czesci UE stac na spokojne zycie nie myslac co bedzie 25 bo do wyplaty jeszcze tydzien... Zyjac normalnie mozesz odlozyc wiecej niz bys zarobil w Polsce. Dlatego nie ma wiekszego problemu z zakupem przez Niemca czy Anglika nowego moto nawet za gotowke. Niestety nie zapowiada sie by ta sytuacja zmienila sie w Polsce na przestrzeni kilkudziesieciu nastepnych lat

1:1 ?? ks-rider albo ja cos zle przeczytalem albo ty chyba masz niewielkie pojecie o ekonomii. Wiadomo, ze mieszkanie o podobnym standardzie na zachodzie bedzie drozsze niz w Polsce. Ale zarobki tez sa inne. Przecietnego mieszkanca zachodniej czesci UE stac na spokojne zycie nie myslac co bedzie 25 bo do wyplaty jeszcze tydzien... Zyjac normalnie mozesz odlozyc wiecej niz bys zarobil w Polsce. Dlatego nie ma wiekszego problemu z zakupem przez Niemca czy Anglika nowego moto nawet za gotowke. Niestety nie zapowiada sie by ta sytuacja zmienila sie w Polsce na przestrzeni kilkudziesieciu nastepnych lat

Wg prognoz za jakieś 40 lat osiągniemy taki poziom rozwoju jaki jest dziś w krajach zachodnich UE.

Pierwsze pytanie to co rozumiesz przez spokojne zycie ???

Ty widzisz tylko zarobki a nie masz chyba w ogole pojecia jakie sa wydatki. Po oplaceniu wszystkich rachunkow + zarelka jak myslisz ile ci zostanie ? Piszesz, przecietnego mieszkanca...stac na spokojne zycie...

Wiesz, statystycznego Polaka stac na duzo wiecej. jakie sa realia wszyscy chyba wiedza. Prosze stary nie mow o czyms o czym nie masz stycznosci na codzien. W Pl cale zycie mozna bylo jakos dokombinowac i dorobic ( moze sie myle wiec prosze o uswiadomienie mojej osoby ). Tu niestety nie jest z tym tak latwo.

Miodzio to byl 15 lat temu a teraz ogolna recesja - zeby nie powiedziec bida. ( masz pojecie co tu sie dzieje od czasu wprowadzenia Euro ? Chyba jednak nie. Widzisz plusy a co z minusami. Ja do tej pory ,w kregu moich mieszkajacych tu znajomych, poznalem tylko jednego goscia ktory kupil swoje moto za gotowke ( tylko, ze on pare milionow odziedziczyl ). Reszta leci albo na leasingu lub na kredycie czy to producenta czy to bankowym.

Co do przyszlosci to juz z niecierpliwoscia czekam czasow ktore nadejda i ceny sie zrownaja. Wtedy dopiero bedzie Eldorado. Bezpowrotnie odejdzie brakorobstwo, nierzetelnosc, lecenie w bambuko. Zacznie sie rzeczywistosc i umowy chroniace zleceniodawce i pieeeeekne kary konwencjonalne. Wtedy dopiero bedzie zycie.

Ale to juz zupelnie inna bajka.

Bardzo chetnie o tym podyskutuje

Vatzeque ja osobiscie twierdze, ze nikt na Polske 40 lat czekal nie bedzie. Nie zapomnij, ze do Uni doszly tak ie swiatowe potegi jak Bulgaria i Rumunia :crossy: Tam ludzie tez chca zyc godniej i lepiej. Wiec ich trzeba zasponsorowac. :D Tylko kosztem czego i kogo :)

:wink:

KOGO KOSZTEM ??? !!! Gdyby nie 1 i 2 wojna światowa i w Rumunii i w Bułgarii (no i w Polsce) żyłoby się na porównywalnej stopie jak teraz żyje się na zachodzie. Czy się mylę ???

Wiesz, gdyby nie ewolucja to byś dalej wpierdzielał liście i siedział na drzewie :) Nie ma co gdybać "gdyby", było mineło ;) Najważniejsze jest to co teraz a nie to co było :wink:

KOGO KOSZTEM ??? !!! Gdyby nie 1 i 2 wojna światowa i w Rumunii i w Bułgarii (no i w Polsce) żyłoby się na porównywalnej stopie jak teraz żyje się na zachodzie. Czy się mylę ???

najprawdopodobniej nie z tym sie zgodze, nie mam ochoty nikogo ani usprawiedliwiac ani rozgrzeszac. Mimo tego chyba trudno przewidziec jak bylaby sie potoczyla historia gdyby.

Co do mojej ostatniej odpowiedzi, to chodzilo mi o to, ze i Polska bedzie te kraje sponsorowac.

Z drugiej strony jak dlugo jeszcze Niemcy maja byc za to obwiniani ??? Nie usprawiedliwiam ich.

jako ze mam z tym tematem stycznosc z innej strony, mlodzi Niemcy pytaja ;

- a co ja 18 latek mam z ta zasrana wojna wspolnego, ile to pokolen juz minelo ???

pozdrawiam

A Ty drogi Klaudiuszu pływał byś sobie w oceanie ...

Bulka wyluzuj a jak nie potrafisz to chociaz sie postaraj. Widzisz komuna w PL padla chyba w 92r. Ile lat minelo i ile sie zrobilo. Madal ma dwie strony Jedni zrobili fortune a inni ja przepili, lub nie doszlo do nich, ze do majatku mozna dojsc poprzez prace. Z nieba nic nikomu nie spadlo, tylko zydom manna, na to chyba zreszta tez dowodu nie ma.

z powazaniem

Łoj!! Z historii, to Ty "leżysz" :)

Widzisz moze i leze ale w tym wieku juz przed nauczycielem histori raczej juz odpowiadac nie bede. nie o to tu chodzi

Zwroc uwage jaki byl temat posta a na jaki zjechal.

:wink:

No naprawde rozwala mnie to jak niektorzy sie czepiaja ks_ridera, i to nie wiadomo za co. Za to ze mieszka w Niemczech? Prosze... to jest smieszne. A facet ma racje, wiekszosc dostrzega tylko to ze w Niemczech, na ten przyklad, zarabia sie w Euro, a zapomina o tym ze tam rowniez za Euro sie zyje, a nie za zlotowki. Co z tego ze zarabia sie 4 razy wiecej niz w Polsce skoro na zycie trzeba wydac powiedzmy 3 razy wiecej. Wiadomo ze jest lepiej ale nie az tak bardzo.

Why... So... Serious

Pierwsze pytanie to co rozumiesz przez spokojne zycie ???

Ty widzisz tylko zarobki a nie masz chyba w ogole pojecia jakie sa wydatki. Po oplaceniu wszystkich rachunkow + zarelka jak myslisz ile ci zostanie ? Piszesz, przecietnego mieszkanca...stac na spokojne zycie...

Wiesz, statystycznego Polaka stac na duzo wiecej. jakie sa realia wszyscy chyba wiedza. Prosze stary nie mow o czyms o czym nie masz stycznosci na codzien. W Pl cale zycie mozna bylo jakos dokombinowac i dorobic ( moze sie myle wiec prosze o uswiadomienie mojej osoby ). Tu niestety nie jest z tym tak latwo.

Miodzio to byl 15 lat temu a teraz ogolna recesja - zeby nie powiedziec bida. ( masz pojecie co tu sie dzieje od czasu wprowadzenia Euro ? Chyba jednak nie. Widzisz plusy a co z minusami. Ja do tej pory ,w kregu moich mieszkajacych tu znajomych, poznalem tylko jednego goscia ktory kupil swoje moto za gotowke ( tylko, ze on pare milionow odziedziczyl ). Reszta leci albo na leasingu lub na kredycie czy to producenta czy to bankowym.

Co do przyszlosci to juz z niecierpliwoscia czekam czasow ktore nadejda i ceny sie zrownaja. Wtedy dopiero bedzie Eldorado. Bezpowrotnie odejdzie brakorobstwo, nierzetelnosc, lecenie w bambuko. Zacznie sie rzeczywistosc i umowy chroniace zleceniodawce i pieeeeekne kary konwencjonalne. Wtedy dopiero bedzie zycie.

Ale to juz zupelnie inna bajka.

Bardzo chetnie o tym podyskutuje

Vatzeque ja osobiscie twierdze, ze nikt na Polske 40 lat czekal nie bedzie. Nie zapomnij, ze do Uni doszly tak ie swiatowe potegi jak Bulgaria i Rumunia :P Tam ludzie tez chca zyc godniej i lepiej. Wiec ich trzeba zasponsorowac. ;) Tylko kosztem czego i kogo :cool:

:crossy:

jakbys zobaczyl skad jestem a raczej gdzie zyje to nie pisalbys tych wypocin. jakos zyjac wspolnie z dziewczyna udalo mi sie kupic roczna R1 po 1,5 roku pracy za gotowke.wynajmuje dobrze wyposazone mieszkanie, miejsce parkingowe, parking z CCTV a idac na zakupy niczego sobie nie odmawiam. Zle trafiles albo nie potrafisz sobie poradzic na wyjezdzie wiec moze wroc do Pl.

Bez obrazy

Pozdrowka