Skocz do zawartości

Chodzi tylko na ssaniu :(

SizeeR
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ale tak się dzieje tylko gdy silnik jest zimny czy również, gdy już zagrzany? Jeśli na zimno gaśnie to norma, musisz mu troszkę gazem pomagać, albo zacząć jazdę by się szybko nagrzał

Dzieki za pmoc...

Juz wszystko gra. Rozebralem i dokladnie przeczyscilem gaznik.

Ustawilem tez poziom paliwa wedlug tego "dzyndzelka" w komorze plywakowej (chyba dobrze???)

Robilem to tak...

Trzymalem mocno docisnieta obudowe plywaka do reszty korpusu, podlaczalem wezyk i czekalem az naleci paliwa (az zamknie sie zworek iglicowy). Wtedy puszczalem komore plywakowa, i umiejscawialem ja w imadle,

poziomowalem dokladnie poziomica i za pomoca suwmiarki dokonalem mierzenia poziomu paliwa. I tak metoda prob i bledow jest dokladnie tak jak powinno byc (chyba ten wypustek w komorze oznacza poziom tak?).

A wy jak ustawiacie poziom paliwa?

Czolem!

Moj znajomy, ktory ma Etke 250 ustawial troche inaczej.

Ma ksiazke o MZtkach i tam znalazl swoj typ gaznika z rysunkiem jak ma byc ustawiony plywak. Byly tam podane odleglosci w milimetrach od gornej krawedzi komory plywakowej. I suwmiarka odpowiednio doginajac ustalil taki skok plywaka, jaki podawala ksiazka. Po poskladaniu etka chodzila jak trzeba :D.

Pozdrawiam

Robisz tak, by było gites. Zaworek iglicowy ma zamykać paliwo na postoju nawet przy otwartm kraniku, a podczas jazdy ma nie brakować paliwa. Odległość pływaków od górnej krawędzi komory pływaków to przy zamkniętym zaworze iglicowym 28mm, a przy otwartym (pływaki na dole) 35mm. Ja ustawiłem na oko bo nie miałem książki przy sobie i potem po zmierzeniu okazało się, że jest super! Lae ze mnie fuksiarz, nie? :-) Dane dla gaźnika 30N3-1 czyli takiego, jak w 251 albo 250 od 1987 roku.